Bibliografia

L’apartat “Bibliografia” de la recerca recull totes les publicacions que s’han consultat durant la investigaci贸. En principi, moltes d’aquestes s’hauran citat al llarg de l’informe de recerca. En l’apartat de bibliografia, la persona que consulta la nostra recerca trobar脿 la identificaci贸 completa d’aquests i d’altres documents.

Consideracions:

  • L鈥檋em d鈥檃nar creant durant la recerca, a mesura que anem consultant les fonts.
  • S鈥檋a d鈥檈ndre莽ar per ordre alfab猫tic del primer cognom dels autors/es consultats/des.
  • S鈥檋i han de recopilar totes les publicacions consultades, no nom茅s els llibres. Per tant, hi inclourem tamb茅 les revistes, els audiovisuals, les p脿gines web…, tant les publicades en paper com les disponibles per internet, DVD o altres suports.
  • Si la bibliografia 茅s molt extensa, pot ser recomanable elaborar subapartats dins la bibliografia en funci贸 del suport del material per facilitar-ne la consulta. Si no ho 茅s, no cal diferenciar-los, ja que el suport (paper, web…) o format (text, audiovisual…) de la publicaci贸 no informa sobre la seva qualitat.
  • S’ha de seguir una de les diverses normatives internacionals consensuades per la comunitat cient铆fica, per tal que la bibliografia resulti comprensible i acompleixi la seva funci贸.
Exemple bibliografia

En l’exemple contigu, que correspon al treball de recerca “Mujeres, Paz y Seguridad” d’A. G茅nova, veiem com l’estudiant ha endre莽at les refer猫ncies bibliogr脿fiques per ordre alfab猫tic dels autors/es consultats/des i ha creat subapartats per mostrar publicacions de diferents suports聽(p脿gines web) i formats (not铆cies), no nom茅s llibres en paper.

CRAI ubEl CRAI de la UB t’explica com identificar cada publicaci贸 en funci贸 del tipus (llibre, cap铆tol, article, document jur铆dic…) i suport (paper, web, CD…) del document.

left right
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework