Gesti贸 i tractament de la informaci贸

La qualitat del marc te貌ric es mesura a partir de la qualitat de les seves fonts. Han de ser fonts v脿lides i actualitzades per a la q眉esti贸 d’investigaci贸 que es pret茅n resoldre.

A m茅s, resulta fonamental contrastar les fonts, comptant almenys amb 2 o 3 fonts per cada informaci贸 que es presenta en el marc te貌ric.

La imatge seg眉ent mostra un esquema del proc茅s que es pot seguir per contrastar informacions de fonts diverses i, finalment, aconseguir un text propi basat en informacions d’altres:

  1. Identifiquem la font: n’anotem l’autor/a o entitat responsable i l’any de publicaci贸 (o la data de consulta, si es tracta d’un material d’Internet sense data identificable de publicaci贸).
  2. Fem un resum, esquema o cita de la informaci贸 que la font aporta a la nostra investigaci贸.
  3. Un cop tenim 2 o 3 resums, redactem aquells elements comuns entre fonts diverses.
  4. Afegim un nou par脿graf per presentar cada aportaci贸 diferent que realitza cada font: una tipologia, unes dades, un element contradictori o divergent entre les fonts…

Descarregar PDF: Identificaci贸 de les fonts i tractament de la informaci贸

La redacci贸 del marc te貌ric, en un registre formal i amb un vocabulari t猫cnic, 茅s una capacitat que s’entrena al llarg del treball de recerca. Primer, es treballa la gesti贸 de la informaci贸 i, despr茅s, se cerca un text clar i propi de l’estudiant, que prescindeixi d’opinions i valoracions personals i que identifiqui suficientment la proced猫ncia de cada informaci贸. Una vegada completat el contingut del marc te貌ric, pot fer-se la revisi贸 ling眉铆stica i formal del document.

left right
L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework