La cerca comença a la biblioteca municipal

Catàleg de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la província de Barcelona.

El primer lloc on es recomana buscar informació per al treball de recerca de batxillerat és la biblioteca municipal.

A Internet trobem milions de resultats, mentre que la biblioteca municipal ens proporciona un nombre limitat de llibres sobre el nostre àmbit d’investigació. Sovint es tracta de llibres de divulgació a l’abast del públic general.

Quin és el procediment a seguir per començar la recerca?

  1. Anar a la biblioteca municipal.
  2. Identificar la prestatgeria o els llibres dedicats a la nostra qüestió de recerca. Ho podem fer a partir d’una consulta al catàleg de documents i, si això no té resultat, preguntar al personal de la biblioteca. Per exemple, a la província de Barcelona, hi ha el catàleg col·lectiu Aladí, que aplega i permet identificar tota la informació documental que es troba a les biblioteques i bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
  3. Seleccionar un o dos llibres que s’adiguin a la nostra investigació. No cal que ens els llegim complets. Podem llegir, únicament, els capítols que ens interessen per a la nostra qüestió de recerca. A més, a les enciclopèdies podem consultar les paraules clau de la nostra temàtica.
  4. Fer un resum dels dos o tres apartats del llibre que hem llegit.

La lectura de llibres de la biblioteca ens pot donar pistes sobre els apartats que tindrà el marc teòric de la nostra investigació.

left right
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework