Citacions bibliogr脿fiques

En un treball d鈥檌nvestigaci贸 茅s imprescindible identificar la font de cadascuna de les informacions que s’hi inclouen, ja siguin dades, opinions, definicions… La persona que consulta el nostre informe de recerca (document escrit, audiovisual…) ha de con猫ixer en tot moment la proced猫ncia de cadascuna d’aquestes informacions.

En el cas del marc te貌ric, aix貌 suposa detallar l’autoria de cadascuna de les afirmacions que s’hi recullen, tot incorporant citacions bibliogr脿fiques. S贸n un reconeixement a l’autor o autora d’aquell coneixement i, a m茅s, permeten valorar la solidesa del marc te貌ric de la recerca, que 茅s part dels seus fonaments.

Aquestes citacions s’han d’introduir al llarg del contingut, en el moment que es presenta aquella informaci贸.

  • En informes escrits

La citaci贸 pot introduir-se opcionalment enmig del text o b茅 com a nota a peu de p脿gina*. 聽En qualsevol dels casos, hem de mantenir un mateix estil de citacions al llarg del document.

Referencies bibliografiques

Exemple 2 en el treball de recerca “El mur de Berl铆n” de P. Roig茅 (clica per consultar-lo)

Exemple 1 – enmig del text

Es considera que les inquietuds, els dubtes i la curiositat dels estudiants han de ser entesos pel mestre com a desafiaments envers la seva persona (Freire, 1986).

Exemple 2 – com a nota a peu de p脿gina

Es considera que les inquietuds, els dubtes i la curiositat dels estudiants han de ser entesos pel mestre com a desafiaments envers la seva persona聽[1].

[1] (Freire, 1986)

*Nota a peu de p脿gina

Cal no confondre “nota a peu de p脿gina” amb “peu de p脿gina”. Al programa Word, la nota a peu de p脿gina es troba a l’apartat “Refer猫ncies”, on hem de clicar聽“Inserir聽nota al peu”. El propi programa enumera i endre莽a les notes en el mateix ordre en qu猫 les col路loquem al document.

  • En materials gr脿fics

En fotografies, taules, figures i la resta聽de materials gr脿fics, la citaci贸 ha d’ubicar-se junt amb la imatge, com a nota a peu del material gr脿fic.

Grafic

  • En audiovisuals

La font s’identifica en la locuci贸 o com a r猫tols, del tipus que es col路loquen聽en les emissions de televisi贸.

tv_galicia

Finalment, totes les citacions bibliogr脿fiques es recullen exhaustivament, en forma de refer猫ncies bibliogr脿fiques, a l’apartat聽Bibliografia聽de l’informe de recerca.

Autoria: Camilo Alejandro Corchuelo Rodr铆guez (https://goo.gl/O1Vc17)

La infografia que mostrem aqu铆, a la dreta, ho resumeix molt clarament.

Per saber-ne m茅s

Citacions bibliogr脿fiques (CUB, llibre d鈥檈stil de la Universitat de Barcelona)
Refer猫ncies bibliogr脿fiques (CUB, llibre d鈥檈stil de la Universitat de Barcelona)
Citacions textuals (CUB, llibre d鈥檈stil de la Universitat de Barcelona)

left right
Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework