La recerca com a seqüència didàctica

El procés de recerca dibuixa una seqüència didàctica que, a nivell cognitiu, avança de les tasques més senzilles (evocar idees prèvies) a les més complexes d’aplicació de coneixements per a l’anàlisi i producció de nova informació.

Basat en: Vanderbilt University Center for Teaching (2016). Bloom’s Taxonomy.

Es tracta d’un projecte d’aprenentatge que permet a cada estudiant consolidar competències clau treballades des de cursos anteriors, en el nivell d’assoliment propi de la seva etapa educativa. Aquestes competències han de permetre a l’estudiant l’exercici de la ciutadania democràtica per protegir i defensar els drets humans, a escala local i global. Per això, durant la seqüència convé tenir present la dimensió ètica i social de la investigació.

Fes clic aquí per descarregar la infografia en PDF

Fes clic aquí per descarregar la infografia en PDF

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework