Ítems alliberats de competència científica. Marc conceptual PISA 2015

Accés al document
El marc conceptual de PISA 2015 és una traducció de PISA 2015 Scientific Literacy Assessment Framework. OCDE, octubre 2012.
Autoria: Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu
Editorial: Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya
Any: març 2014
Idioma: Català

Document que té l’objectiu d’ajudar l’alumnat a familiaritzar-se amb el tipus d’activitats plantejades a PISA (l’edició del 2015 es va centrar en l’avaluació de la competència científica dels estudiants de 15 anys), així com de possibilitar que els centres puguin detectar aquells àmbits en què els i les alumnes es desenvolupen favorablement i aquells en què cal posar-hi més atenció.

El document conté un recull (no exhaustiu) de 34 unitats d’avaluació de ciències que van aplicar-se en les edicions dels anys 2000, 2003 i 2006, així com altres unitats que van utilitzar-se en els pilotatges previs a aquestes edicions.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework