Jam de Treballs de Recerca de Cornellà

Accés a l’experiència
Autoria: Citilab i instituts de Cornellà, amb la col·laboració del CRP V del Baix Llobregat i el suport de l’Ajuntament de Cornellà
Any: 2019 i successius
Etapa: Batxillerat
Idioma: Català
Jornades intensives centrades en els treballs de recerca de batxillerat amb l’objectiu que l’alumnat defineixi el tema i altres elements del projecte que haurà de presentar durant el segon curs i que suposarà un 10% de la nota de l’etapa. Per fer-ho, els i les estudiants s’impliquen en dinàmiques innovadores d’inspiració, disseny i treball col·laboratiu.

El primer dia de la Jam, els i les estudiants acaben presentant dues propostes de temes per investigar: un que ja havien definit prèviament a classe i un altre que escullen aquell mateix dia. Aquests temes els relacionen amb algun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), connectant així reptes locals i globals. En el segon dia, l’alumnat concreta la pregunta de recerca, els objectius i la hipòtesi, el disseny i la metodologia de recerca i els agents locals que necessita per fer la investigació. Tot ho fa en col·laboració amb els seus companys i companyes, els docents i els recercaires del Citilab.

En la mateixa línia, el Citilab organitza el SummerLab: una trobada que posa en contacte joves de 1r batxillerat amb professionals experts en la temàtica de recerca que els interessa perquè puguin fer-los una entrevista o mantenir-hi una conversa. La distribució de les zones de conversa té en compte els ODS i fomenta diàlegs entre alumnat de diversos centres educatius, que poden trobar punts en comú en les seves investigacions.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework