Jam de Treballs de Recerca de Cornellà

Accés a l’experiència
Autoria: Citilab i instituts de Cornellà, amb la col·laboració del CRP V del Baix Llobregat i el suport de l’Ajuntament de Cornellà
Any: 2019 i successius
Etapa: Batxillerat
Idioma: Català
Jornades intensives centrades en els treballs de recerca de batxillerat amb l’objectiu que l’alumnat defineixi el tema i altres elements del projecte que haurà de presentar durant el segon curs i que suposarà un 10% de la nota de l’etapa. Per fer-ho, els i les estudiants s’impliquen en dinàmiques innovadores d’inspiració, disseny i treball col·laboratiu.

El primer dia de la Jam, els i les estudiants acaben presentant dues propostes de temes per investigar: un que ja havien definit prèviament a classe i un altre que escullen aquell mateix dia. Aquests temes els relacionen amb algun dels 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), connectant així reptes locals i globals. En el segon dia, l’alumnat concreta la pregunta de recerca, els objectius i la hipòtesi, el disseny i la metodologia de recerca i els agents locals que necessita per fer la investigació. Tot ho fa en col·laboració amb els seus companys i companyes, els docents i els recercaires del Citilab.

En la mateixa línia, el Citilab organitza el SummerLab: una trobada que posa en contacte joves de 1r batxillerat amb professionals experts en la temàtica de recerca que els interessa perquè puguin fer-los una entrevista o mantenir-hi una conversa. La distribució de les zones de conversa té en compte els ODS i fomenta diàlegs entre alumnat de diversos centres educatius, que poden trobar punts en comú en les seves investigacions.

Etiquetes:,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework