Juego sociodramático y diferencias de género: una experiencia en Educación Infantil

Document que recull la investigació de la professora d’Educació Infantil, psicòloga i pedagoga Emma Lobato Gómez sobre la manifestació de diferències de gènere en els comportaments de nens i nenes de segon cicle d’Infantil en el joc sociodramàtic. El text, publicat el 2005, sintetitza les característiques bàsiques de l’estudi i els seus resultats, partint de l’anàlisi de les possibles influències educatives en la reproducció de rols estereotipats i explorant les possibilitats d’utilització del joc d’imitació en sentit coeducatiu. Inclou, també, pautes d’intervenció coeducativa per afavorir la construcció d’identitats de gènere obertes en educació infantil.

Enllaç al recurs

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework