De la ciudadanía local a la global y de la ciudadanía global a la local

Accés al document
Autoria: Maiztegui, C. (coord.).
Editorial: ALBOAN
Lloc: Bilbao
Any: 2006
Idioma: Castellà

Des dels anys 80 (en paral·lel a un intens debat polític i social sobre el concepte de ciutadania), organismes internacionals, institucions públiques, universitats, centres escolars i mitjans de comunicació han prestat més atenció al tema de l’educació ciutadana, seguint el recorregut que descriu aquest document.

Partint d’una confluència de camins entre l’actualitat i les diferents accepcions teòriques de la ciutadania, el present estudi recull diferents propostes de competències ciutadanes, així com experiències, grups i persones que treballen l’educació en ciutadania. Finalment, mitjançant les reflexions teòriques, matisades per les experiències quotidianes, el document ofereix pistes per seguir recorrent el camí.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework