La crisis de la ciudadanía en el mundo globalizado

bibliografiaAccés al document (No disponible)
Autoria: Santander, C.A.
Editorial: XLVII Congrés de Filosofia Jove, Taula 4. Ciutadania en crisi
Lugar: Universitat de Múrcia
Año: 2010
Idioma: Castellà

Aquesta comunicació es planteja el concepte de ciutadania que fem servir habitualment i com es relaciona amb el model teòric d’estat i de relacions internacionals.

També es planteja la realitat de la globalització i es qüestiona si aquest model de ciutadania (i en el fons de democràcia) és adequat al món globalitzat en què vivim. Es planteja llavors un nou model de ciutadania, la ciutadania cosmopolita, que podria resoldre alguns dels problemes del nostre temps. Finalment, s’esmenten algunes crítiques que se li poden fer a aquest model.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework