La Educaci贸n para el Desarrollo desde la Universidad; desaf铆os y objetivos

I jornadas cudAcc茅s al document
Autoria: Boni, A.
Editorial: Universitat P煤blica de Navarra
Lloc: Pamplona
Any: 2013
Idioma: Castell脿
Confer猫ncia realitzada durant les I Jornades sobre Universitat i Educaci贸 per al Desenvolupament “Avaluaci贸 de Programes de Mobilitat en Cooperaci贸 Universit脿ria al Desenvolupament” (pp.17-29), celebrades a Pamplona del 29 al 31 d’octubre del 2012.

La comunicaci贸 presenta arguments que sustenten una visi贸 de la universitat 脿mplia, no redu茂da al seu paper com a generadora de capital hum脿 per a l’ocupabilitat. Es basa en dues aproximacions te貌riques: l’educaci贸 per al desenvolupament com educaci贸 per a la ciutadania global i l’enfocament de les capacitats per al desenvolupament hum脿. A partir d’elles, ofereix pistes per a la conformaci贸 d’una agenda educativa orientada cap a la just铆cia social.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework