La educaci贸n para una ciudadan铆a global en la escuela de hoy

bibliografiaAcc茅s al document
Idioma: Castell脿 (tamb茅 disponible en angl猫s, itali脿 i portugu猫s)

Document de posicionament que neix en el marc del projecte “Connectant mons“. 脡s fruit de les visions i experi猫ncies compartides per les quatre ONG europees s貌cies en el projecte [CIDAC (Portugal), Inizjamed (Malta), Interm贸n Oxfam (Espanya) i Ucodep (It脿lia)], que, despr茅s d’haver rebut diverses contribucions de professors, professores, educadors i educadores, expliquen la seva aposta per l’educaci贸 per a una ciutadania global com a resposta apropiada als principals desafiaments del nostre temps.

El document s’adre莽a a tots els actors que actuen, col路laboren i influeixen en l’脿mbit educatiu a nivell nacional i internacional, amb l’objectiu que l’Educaci贸 per a una ciutadania global pugui rebre un reconeixement creixent. Es tracta d’una reflexi贸 inicial, sobre la base de la qual les quatre ONG van produir un manifest internacional.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework