La Lliçó Més Gran del Món

The Global GoalsEnllaç al recurs
17 objectius per aconseguir 3 fites en els propers 15 anys. Aquestes són les xifres dels Objectius Globals per al Desenvolupament Sostenible, una campanya a què 193 líders mundials s’adheriran el 25 de setembre del 2015 en el marc de la Cimera de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Eradicar la pobresa extrema, combatre la desigualtat i la injustícia i solucionar el canvi climàtic són les finalitats últimes d’aquesta iniciativa, que (amb la col·laboració de la UNESCO i d’una aliança d’organitzacions i empreses) vol arribar a les escoles a través del portal de recursos educatius “La Lliçó Més Gran del Món“.

En aquest portal, el professorat por trobar una guia d’ensenyament; la descripció dels Objectius Globals adreçada a infants i joves; un vídeo i un còmic de presentació de la campanya, i més de vint propostes per a l’aula.

Igualment, aquest portal està connectat amb una altra pàgina de recursos, de l’organització educativa Think Global, que conté informació de context sobre els Objectius Globals, consells i idees d’activitats a l’aula, enllaços a plans de lliçons, fragments de pel·lícules i paquets d’eines. Aquest segon portal, en anglès, inclou un cercador de recursos per poder filtrar-los segons els interessos de cada docent i una taula amb els 17 objectius per poder accedir a material específic de cadascun d’ells.

.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework