La recerca a l’ESO

Accés a l’experiència
Autoria: SES Gurb
Any: 2016
Etapa: 2n i 4t d’ESO

En el marc de la Xarxa de competències bàsiques (curs 2015-2016), el projecte neix de la preocupació del claustre perquè l’alumnat amb poc suport familiar a l’hora d’elaborar el treball de recerca de 2n i 4t d’ESO obtenia pitjors resultats que el que sí que en tenia.

En aquest sentit, durant el curs 2015–16 el treball de recerca es va centrar en la competència d’aprendre a aprendre. El professorat va mostrar les accions necessàries per fer una recerca de manera autònoma, en col·laboració amb altres estudiants; i, així, l’alumnat va adquirir estratègies de planificació, de cerca i validació d’informació, de reflexió sobre el propi treball, de responsabilitat per les tasques i d’autoavaluació.

En el cas de 2n, l’alumnat havia de planificar un viatge; mentre que, en el cas de 4t, els i les estudiants havien de fer recerca sobre un d’aquests temes:

  • La deportació als camps nazis (àmbit social)
  • El “Torrent de l’Esperança” (àmbit científic)
  • Eines i dades per a la millora de l’aprenentatge (àmbit tecnològic)

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework