La Universitat de Barcelona convoca el XV Premi de Recerca per a la Pau

Fins al 27 de mar莽 de 2020, s鈥檋i poden presentar treballs de recerca de batxillerat que tractin alguna q眉esti贸 relacionada amb la cultura de pau, segons les bases del guard贸.

La Universitat de Barcelona, a trav茅s de la Fundaci贸 Solidaritat UB i l’Institut de Desenvolupament Professional (IDP-ICE), convoca la quinzena edici贸 del Premi de Recerca per a la Pau, a qu猫 es poden presentar treballs de recerca de batxillerat que hagin fet estudiants matriculats als centres educatius catalans durant el curs 2019-2020 i que tractin alguna q眉esti贸 relacionada amb la cultura de pau.

Entre les diverses tem脿tiques vinculades a aquest 脿mbit hi ha la solidaritat internacional, el desenvolupament hum脿, la sostenibilitat, els moviments socials, els drets humans, els conflictes o la interculturalitat.

Els objectius del guard贸, que t茅 el suport de l鈥Ajuntament de Barcelona, s贸n promoure l鈥檈ducaci贸 per a la pau en totes les modalitats del batxillerat i enfortir la cultura de pau des de la recerca.

Per optar al premi, els treballs s鈥檋an de presentar a la Fundaci贸 Solidaritat UB (c/ Melcior de Palau, 140, de Barcelona) fins al 27 de mar莽 de 2020.

La documentaci贸 pot lliurar-se a l鈥檕ficina de la Fundaci贸 (planta 2), en horari de 10 a 17 hores, o b茅 al punt d鈥檌nformaci贸 del Campus UB de Sants, de 8 a 21 hores. Tamb茅 es pot enviar per correu postal (amb data de 27 de mar莽 de 2020 o anterior).

El guard贸 consisteix en un xec de 500 euros per a l鈥檃utor/a del treball i un altre, del mateix valor, per al centre educatiu on s鈥檋a realitzat.

El premi el resol un jurat interdisciplinari format 铆ntegrament per professorat de la Universitat de Barcelona que, per elegir el treball guardonat, t茅 en compte els criteris seg眉ents:

– La vinculaci贸 i coher猫ncia del treball amb la cultura de pau.
– El raonament cr铆tic i el rigor metodol貌gic en el desenvolupament de la recerca.
– La integraci贸 de les dimensions local i global en el tractament de la tem脿tica.
– L’originalitat.
– La contribuci贸 de la recerca a il路lustrar i dotar de contingut la cultura de pau.

Les bases es poden consultar a la p脿gina web del Premi. Per a m茅s informaci贸, es pot contactar amb la Fundaci贸 Solidaritat UB a trav茅s del correu electr貌nic recercapau@ub.edu i del tel猫fon 93 403 96 12.

Des del curs 2014-2015, el jurat del Premi de Recerca per a la Pau resol tamb茅 el Premi Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que guardona la millor recerca per a la pau d’estudiants d鈥檃quest municipi. Aix铆 mateix, des de la cinquena edici贸 del premi, el Consell Comarcal del Garraf hi col路labora atorgant un guard贸 propi a la millor recerca per a la pau provinent d鈥檃lgun centre educatiu de la comarca.

Amb el suport de:
aj_BCN_2013

 

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework