La Universidad como debiera ser. Propuestas desde el desarrollo humano para repensar la calidad de la Universidad

bibliografiaAcc茅s al document
Autoria: Boni, A. i Gasper, D.
Editorial: Sistema: Revista de ci猫ncies socials, ISSN 0210-0223, n煤m. 220, 2011, p脿g. 99-116
Lloc: Madrid
Any: 2011
Idioma: Castell脿

Aquest article presenta una proposta per repensar la qualitat de la Universitat a partir de l’enfocament del desenvolupament hum脿 (DH).

Despr茅s d’introduir algunes visions contrastades sobre el paper de la Universitat, l’article aborda el significat del DH, l’actual debat sobre la qualitat universit脿ria i les contribucions que el DH hi pot realitzar. A continuaci贸, es presenta una proposta de dimensions suggerides pel DH a partir de l’encreuament dels seus valors centrals (benestar, participaci贸 i apoderament, equitat i diversitat i sostenibilitat) amb les activitats principals de la Universitat (formaci贸, investigaci贸, comprom铆s social i governan莽a).

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework