La vida d’un nen a Sta. Coloma ara fa 100 anys

Accés a l’experiència
Autoria: CEIP Les Palmeres (Santa Coloma de Gramenet)
Any: 2016
Etapa: Cicle Mitjà Primària

En el marc de la Xarxa de competències bàsiques (curs 2015-2016), projecte que parteix de la pregunta “si ara ens visités un infant del nostre municipi de fa 100 anys, què li preguntaries?”.

A partir dels temes d’interès de l’alumnat (moda, menjar, comerç, habitatge, escola, jocs…), es fan 4 grups d’investigació que barregen estudiants de 3r i 4t de Primària per contribuir a l’aprenentatge entre iguals.

Com a tancament, s’organitza un congrés en què es conviden els avis i les àvies que han ajudat en el projecte. Quatre membres de cada grup de treball exposen a la resta els resultats de les seves investigacions.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework