• Portal Paula
  • Activitats
  • Lafede.cat organitza una nova trobada per impulsar una educació crítica i transformadora

Lafede.cat organitza una nova trobada per impulsar una educació crítica i transformadora

Serà els dies 2 i 3 de febrer a l’Escola de Mestres Rosa Sensat. En la taula rodona inaugural hi intervindran un representant del sector educatiu del Movimento Sem Terra de Brasil i la directora de la Xarxa d’Organitzacions de la Societat Civil de Borno (Nigèria).

Lafede.cat – organitzacions per a la justícia global programa, per als dies 2 i 3 de febrer a l’Escola de Mestres Rosa Sensat, la II trobada d’intercanvi d’experiències «Canviar l’escola per canviar el món», que pretén visibilitzar el treball conjunt d’entitats i centres educatius per incorporar al currículum temàtiques relacionades amb la justícia global, així com donar protagonisme a l’alumnat en la presentació d’aquestes experiències.

L’abril de 2015, en el marc del projecte europeu REDDSO, Lafede.cat va impulsar una primera trobada d’intercanvi d’experiències educatives entre escoles, instituts i ONG, que donava continuïtat a una tradició iniciada per la Xarxa d’Escoles Compromeses (2004 – 2011).

El format de la segona edició serà molt similar al de la primera, però enguany es presentaran menys experiències, un total de 15, i s’incorporaran nous temes com les migracions i el refugi o la justícia climàtica. També hi haurà més diversitat en la procedència de les experiències.

La segona trobada posarà el focus en diverses propostes amb participació activa de l’alumnat, així com en la renovació pedagògica per a la transformació de l’escola, i en la generació de pensament crític i la difusió d’alternatives socials, polítiques i econòmiques dins el marc escolar.

Per tal de visibilitzar aquestes alternatives i el valor de les que arriben d’altres països i organitzacions, hi haurà una taula rodona inaugural sobre el poder de l’educació en la transformació social, que comptarà amb la participació del pedagog brasiler Valter Leite, membre de la coordinació político‑pedagògica de les escoles itinerants del Movimento Sem Terra (Brasil); l’activista nigeriana pels drets humans Fatima Shehu Imam, directora de la Xarxa d’Organitzacions de la Societat Civil de Borno (Nigèria); i Cécile Barbeyto, investigadora i formadora de l’Escola de Cultura de Pau.

Valter Leite parlarà de l’escola davant la construcció d’alternatives i de pensament crític, Fatima Shehu Imam abordarà el tema de l’educació en situacions d’emergència i Cécile Barbeyto es referirà a l’educació transformadora a Catalunya. El diàleg serà moderat per Pau Rodríguez, periodista especialitzat en educació.

Més informació

* El professorat que vulgui obtenir la certificació d’assistència també ha de fer la inscripció al web XTEC (codi de l’activitat: 9000060541).

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework