• Portal Paula
  • Not铆cies
  • Lafede.cat organitza una nova trobada per impulsar una educaci贸 cr铆tica i transformadora

Lafede.cat organitza una nova trobada per impulsar una educaci贸 cr铆tica i transformadora

Ser脿 els dies 2 i 3 de febrer a l’Escola de Mestres Rosa Sensat. En la taula rodona inaugural hi intervindran un representant del sector educatiu del Movimento Sem Terra de Brasil i la directora de la Xarxa d鈥橭rganitzacions de la Societat Civil de Borno (Nig猫ria).

Lafede.cat 鈥 organitzacions per a la just铆cia global programa, per als dies 2 i 3 de febrer a l鈥橢scola de Mestres Rosa Sensat, la II trobada d鈥檌ntercanvi d鈥檈xperi猫ncies Canviar l鈥檈scola per canviar el m贸n, que pret茅n visibilitzar el treball conjunt d’entitats i centres educatius per incorporar al curr铆culum tem脿tiques relacionades amb la just铆cia global, aix铆 com donar protagonisme a l鈥檃lumnat en la presentaci贸 d’aquestes experi猫ncies.

L鈥檃bril de 2015, en el marc del projecte europeu REDDSO, Lafede.cat va impulsar una primera trobada d鈥檌ntercanvi d鈥檈xperi猫ncies educatives entre escoles, instituts i ONG, que donava continu茂tat a una tradici贸 iniciada per la Xarxa d鈥橢scoles Compromeses (2004 – 2011).

El format de la segona edici贸 ser脿 molt similar al de la primera, per貌 enguany es presentaran menys experi猫ncies, un total de 15, i s鈥檌ncorporaran nous temes com les migracions i el refugi o la just铆cia clim脿tica. Tamb茅 hi haur脿 m茅s diversitat en la proced猫ncia de les experi猫ncies.

La segona trobada posar脿 el focus en diverses propostes amb participaci贸 activa de l鈥檃lumnat, aix铆 com en la renovaci贸 pedag貌gica per a la transformaci贸 de l鈥檈scola, i en la generaci贸 de pensament cr铆tic i la difusi贸 d鈥檃lternatives socials, pol铆tiques i econ貌miques dins el marc escolar.

Per tal de visibilitzar aquestes alternatives i el valor de les que arriben d鈥檃ltres pa茂sos i organitzacions, hi haur脿 una taula rodona inaugural sobre el poder de l鈥檈ducaci贸 en la transformaci贸 social, que comptar脿 amb la participaci贸 del pedagog brasiler Valter Leite, membre de la coordinaci贸 pol铆tico鈥憄edag貌gica de les escoles itinerants del Movimento Sem Terra (Brasil); l’activista nigeriana pels drets humans Fatima Shehu Imam, directora de la Xarxa d鈥橭rganitzacions de la Societat Civil de Borno (Nig猫ria); i C茅cile Barbeyto, investigadora i formadora de l鈥橢scola de Cultura de Pau.

Valter Leite parlar脿 de l鈥檈scola davant la construcci贸 d鈥檃lternatives i de pensament cr铆tic, Fatima Shehu聽Imam abordar脿 el tema de l鈥檈ducaci贸 en situacions d鈥檈merg猫ncia i C茅cile Barbeyto es referir脿 a l鈥檈ducaci贸 transformadora a Catalunya. El di脿leg ser脿 moderat per Pau Rodr铆guez, periodista especialitzat en educaci贸.

M茅s informaci贸

* El professorat que vulgui obtenir la certificaci贸 d鈥檃ssist猫ncia tamb茅 ha de fer la inscripci贸 al web XTEC (codi de l鈥檃ctivitat: 9000060541).

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework