L’herència

Enllaç al recurs
Autoria: LaFundició i IES Guillem Catà (Manresa)
Any: 2010-2011
Etapa: Batxillerat i Formació Professional
Idioma: Català

L’herència s’articula a través de la creació col·lectiva amb un grup d’estudiants de l’IES Guillem Catà (Manresa) d’un “serial” a l’estil televisiu que narra les lluites per conservar o bé per destruir la memòria i la pràctica de les pedagogies llibertàries de principis del segle XX, retratant els personatges i les institucions que hi han intervingut i hi intervenen, així com les seves motivacions i les situacions que il·lustren de manera més clara aquesta lluita.

Es proposa que la sèrie representi quines van ser les innovacions pedagògiques introduïdes als voltants i durant la 2a República, quina va ser la seva raó de ser en el context polític de l’època, com el règim franquista va censurar les pedagogies llibertàries, i com al llarg del segle XX (especialment durant les dècades dels 60 i 70) i ​​fins a dia d’avui s’han fet esforços per recuperar i actualitzar alguns dels trets característics d’aquelles pedagogies. Es tracta, doncs, de relacionar el passat de l’educació i els models educatius pels quals, en l’actualitat, transita l’alumnat participant en el projecte.

L’herència es divideix en quatre processos de treball diferenciats però dependents els uns dels altres:

  • Una recerca històrica que fonamenti la creació del serial.
  • La producció del serial pròpiament dita.
  • La creació d’un espai pedagògic, de producció i difusió d’aquests processos obert al públic.
  • La producció d’un documental que registri tots aquests processos.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework