L’Hospitalet i Sant Feliu de Llobregat

Projecte d’educació pel desenvolupament entre la Universitat de Barcelona, l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat

El projecte s’adreça a promoure la integració curricular de l’educació pel desenvolupament en els centres de secundària dels municipis de L’Hospitalet de Llobregat i Sant Feliu de Llobregat, així com els plans d’estudi dels ensenyaments oferts per la Universitat de Barcelona.

Activitats de sensibilització a l’ESO

S’ofereixen diferents activitats de sensibilització, que el professorat pot inserir en la seva programació d’aula. Les activitats s’adrecen a la sensibilització de l’alumnat i a motivar la recerca per la ciutadania global, especialment en el treball de Batxillerat, alhora que es reforcen objectius d’aprenentatge de l’etapa.

A partir del Pla de Sensibilització propi de cada municipi, s’han realitzat les següents activitats:

Cicle d’exposicions.
Xerrades
Taller de còmic per a la ciutadania global

Suport a la recerca de Batxillerat

S’ofereixen diferents activitats de suport de la recerca en temes de pau, drets humans i desenvolupament sostenible. Les activitats s’adrecen a facilitar la realització de recerques en aquests àmbits, que promoguin processos d’educació per a la ciutadania global.

Presentació de propostes de recerca.
Assessorament presencial i virtual, amb la col·laboració d’alumnat de la UB.
Recursos per a la recerca.

Formació del professorat

S’ha ofert un grup de treball i un taller de centre que aprofundeixen en el potencial didàctic de la recerca com a metodologia activa i les seves implicacions en l’educació per a la ciutadania global i en drets humans de l’alumnat. D’altra banda, aquestes activitats es plantegen com un espai de trobada i intercanvi de recursos pràctics amb el professorat.

Amb el finançament de:

 

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework