Like/dislike me? Click help to find out more

Accés a l’experiència
Autoria: INS Joan Salvat Papasseit (Barcelona), Vatiala School (Finlàndia) i Hanson School (Regne Unit)
Any: 2017-2019
Etapa: ESO (1r cicle)
Idioma: Anglès

Projecte Erasmus + K219 basat en jocs i altres activitats de gamificació que generen conflictes amb l’objectiu principal de sensibilitzar l’alumnat sobre la importància de raonar i reflexionar abans de prendre una decisió o expressar una opinió, sense deixar-se emportar per tòpics.

A través d’una obra de teatre, que va canviant segons la votació del públic, o d’un escape room, en el qual cal ajudar a una família refugiada de Síria a aconseguir papers i la targeta sanitària, l’alumnat assumeix rols diferents, crea històries sobre estereotips establerts, i aprèn que la presa de decisions té conseqüències que poden afectar altres persones, de manera que cal ser curós i reflexiu quan es tracta d’adoptar una postura o una altra. Així, es treballa en valors com la sensibilitat, la identificació o l’empatia.

Tres docents que han liderat el projecte a l’INS Joan Salvat Papasseit detallen la seva experiència en aquest vídeo:

Un d’ells, Txema Arenas, també va compartir les seves vivències del projecte a la Conferència Internacional sobre Alfabetització Transmèdia que es va celebrar el març de 2018 a Barcelona.

Etiquetes:, , , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework