Los j贸venes cuentan la Guerra civil espa帽ola

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria: IES Carpetania de Yepes (Toledo)
Curs: 2016 – 2017
Etapa: ESO, Batxillerat i FP
Projecte interdisciplinar d’indagaci贸 i relat que proposa a l’alumnat elaborar i presentar una visi贸 pr貌pia i col路lectiva de la Guerra civil espanyola.

A Geografia i Hist貌ria se selecciona, categoritza i classifica la informaci贸 iconogr脿fica, bibliogr脿fica, oral i escrita que permet definir la vida quotidiana del per铆ode hist貌ric estudiat. S’inclou informaci贸 aportada per la comunitat familiar i ve茂nal.

A Llengua i Literatura s’estudia l’obra teatral 鈥楲as bicicletas son para el verano鈥 de Fernando Fern谩n G贸mez, de la qual se seleccionen, i adapten posteriorment, les escenes que millor il路lustren les conclusions de l’an脿lisi hist貌rica i geogr脿fica de l’alumnat.

Aquestes escenes s’assagen, mitjan莽ant pautes est猫tiques, i estrat猫gies i t猫cniques audiovisuals de comunicaci贸; s’escenifiquen i es munten en forma d’un v铆deo documental, que es presenta p煤blicament i es difon a trav茅s d’un canal a YouTube i del web del projecte, per tal de retornar la informaci贸 a la comunitat educativa i ve茂nal.

L’experi猫ncia s’ha relatat al blog Escuelas en Red de Planeta Futuro, del diari El Pa铆s.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework