Los siete saberes necesarios para la educación del futuro

Accés al document
Autoria: Morin, E.
Editorial: UNESCO
Lloc: París
Any: 1999
Idioma: Castellà

En el marc del programa “Educació per a un futur sostenible”, la UNESCO va sol·licitar a Edgar Morin (de la Càtedra itinerant per a l’ensenyament del pensament complex) aquesta reflexió sobre els reptes de l’ensenyament modern i la forma de reorientar l’educació cap al desenvolupament sostenible.

Morin proposa la necessitat de treballar en tots els nivells educatius set coneixements “fonamentals” en qualsevol societat i cultura, sense excepció, segons els usos i les regles pròpies de cada societat i de cada cultura.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework