• Portal Paula
  • Notícies
  • L’XI Premi de Recerca per a la Pau guardona el treball “La cultura de la violació” de Neus Sáez

L’XI Premi de Recerca per a la Pau guardona el treball “La cultura de la violació” de Neus Sáez

El jurat de l’XI Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona, que impulsen l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) i la Fundació Solidaritat UB, ha decidit atorgar aquest guardó al treball de recerca La cultura de la violació, de l’estudiant Neus Sáez, de l’Institut Les Vinyes de Santa Coloma de Gramenet; un treball que analitza i denuncia la simbologia de la violació present en algunes de les cançons més escoltades durant l’estiu de 2015.

XI premi recerca pau batxilleratAixí mateix, el jurat ha concedit tres mencions especials als treballs Problemes del col·lectiu LGTB a Barcelona, d’Hypatia Pétriz, del Col·legi Claret de Barcelona; The Nuremberg Trials, de Miquel Vázquez, de l’Escola La Miranda de Sant Just Desvern, i Anem per Vilanova amb cadira de rodes, de Marc Cuenca, de l’Institut Manuel de Cabanyes de Vilanova i la Geltrú.

Aquest darrer treball també ha obtingut el premi especial del Consell Comarcal del Garraf, que guardona la millor recerca de batxillerat de la comarca segons el veredicte del jurat; mentre que el Premi Joan Gomis, atorgat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet al millor treball procedent d’aquest municipi, ha estat per La cultura de la violació, de Neus Sáez.

El rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, qui ha presidit l’acte de lliurament el 6 de juny a l’edifici històric, ha recalcat que “la Universitat de Barcelona mira al futur, però no deixa de preocupar-se pel present, amb consciència social“. En aquesta línia, la vicerectora d’Administració i Organització, Carme Panchón, ha afirmat que “la Universitat de Barcelona té un compromís per millorar la qualitat de vida de l’entorn“; mentre que, d’aquest entorn, el director de la Fundació Solidaritat UB, Xavier López, ha destacat que “l’alumnat de secundària seran els adults que constituiran el nucli de la nostra ciutadania“.

A l’acte també hi han intervingut la cap de la secció d’Infantil, Primària i Secundària, i de programes de Ciències de l’ICE, Carme Albaladejo; el director de Justícia Global i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona, David Llistar; la cap de l’àrea d’Incidència i Educació de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, Helena Vicente, i l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, qui ha volgut acompanyar i felicitar personalment l’estudiant premiada. Per part del Consell Comarcal del Garraf, ha participat al lliurament del Premi la tècnica de Comunicació i Cooperació Joana Galindo.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework