L’XI Premi de Recerca per a la Pau es lliurarà el 6 de juny

Dilluns 6 de juny del 2016 és la data escollida per lliurar l’onzè Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona, l’edició més concorreguda d’aquest guardó per a treballs de recerca de batxillerat vinculats a la cultura de pau, a la qual s’han presentat 71 treballs, elaborats per 81 estudiants de batxillerat de 53 centres educatius de 26 municipis d’arreu de Catalunya. L’acte (obert al públic) tindrà lloc a les 18:30 h. a l’Aula Ramon y Cajal de l’edifici històric de la Universitat; a la Plaça Universitat de Barcelona.

marcoteorico2El jurat interdisciplinari del Premi, format íntegrament per professorat universitari, es va reunir el passat 9 de maig per deliberar sobre els treballs de recerca presentats, i va distingir un treball guanyador i tres mencions especials d’acord amb criteris com ara: la vinculació i coherència del treball amb la cultura de pau; el raonament crític i el rigor metodològic en el desenvolupament de la recerca, i la integració de les dimensions local i global en el tractament de la temàtica.

Igualment, el jurat va determinar el Premi especial Joan Gomis de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, destinat al millor treball de recerca procedent d’aquest municipi, i el Premi especial que atorga el Consell Comarcal del Garraf, destinat al millor treball provinent d’algun centre educatiu de la comarca.

Amb el seu veredicte, que es farà públic en l’entrega del Premi, el jurat vol posar de relleu com el treball de recerca de batxillerat pot contribuir a la denúncia i la millora de situacions problemàtiques de l’entorn. Per això, els treballs reconeguts en aquesta edició mostren com l’alumnat autor pot involucrar-se en la defensa dels drets humans, des de l’acció local però amb perspectiva global.

Per facilitar l’organització de l’acte de lliurament, es prega confirmació de l’assistència a recercapau@ub.edu.

Des de l’organització del Premi, impulsat conjuntament per la Fundació Solidaritat UB i l’Institut de Ciències de l’Educació (ICE) en el marc del programa PAULA, volem donar les gràcies a tot l’alumnat, professorat i centres educatius que han participat en aquesta edició de la iniciativa, que ens ajuda a visibilitzar i dotar de contingut la cultura de pau.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework