L’XI Premi de Recerca per a la Pau es lliurar脿 el 6 de juny

Dilluns 6 de juny del 2016 茅s la data escollida per lliurar l’onz猫 Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona, l’edici贸 m茅s concorreguda d’aquest guard贸 per a treballs de recerca de batxillerat vinculats a la cultura de pau, a la qual s鈥檋an presentat 71 treballs, elaborats per 81 estudiants de batxillerat聽de 53 centres educatius de 26 municipis d鈥檃rreu de Catalunya. L’acte (obert al p煤blic) tindr脿 lloc a les 18:30 h. a l’Aula Ramon y Cajal de l’edifici hist貌ric de la Universitat; a la Pla莽a Universitat de Barcelona.

marcoteorico2El jurat interdisciplinari del Premi, format 铆ntegrament per professorat universitari, es va reunir el passat 9 de maig per deliberar sobre els treballs de recerca presentats, i va distingir un treball guanyador i tres mencions especials d’acord amb criteris com ara: la vinculaci贸 i coher猫ncia del treball amb la cultura de pau; el raonament cr铆tic i el rigor metodol貌gic en el desenvolupament de la recerca, i la integraci贸 de les dimensions local i global en el tractament de la tem脿tica.

Igualment, el jurat va determinar el聽Premi especial Joan Gomis de l鈥橝juntament de Santa Coloma de Gramenet, destinat al millor treball de recerca procedent d’aquest municipi, i el Premi especial que atorga el Consell Comarcal del Garraf, destinat al millor treball provinent d鈥檃lgun centre educatiu聽de la comarca.

Amb el seu veredicte, que es far脿 p煤blic en l’entrega del Premi, el jurat vol posar de relleu com el treball de recerca de batxillerat pot contribuir a la den煤ncia i la millora de situacions problem脿tiques de l鈥檈ntorn. Per aix貌, els treballs reconeguts en aquesta edici贸 mostren com l’alumnat autor pot involucrar-se en la defensa dels drets humans, des de l鈥檃cci贸 local per貌 amb perspectiva global.

Per facilitar l’organitzaci贸 de l鈥檃cte de lliurament, es prega confirmaci贸 de l’assist猫ncia a recercapau@ub.edu.

Des de l’organitzaci贸 del Premi, impulsat conjuntament per la Fundaci贸 Solidaritat UB i l鈥Institut de Ci猫ncies de l鈥橢ducaci贸 (ICE) en el marc del programa PAULA,聽volem donar les gr脿cies a tot l’alumnat, professorat i centres educatius que han participat en aquesta edici贸 de la iniciativa, que ens ajuda a visibilitzar i dotar de contingut la cultura de pau.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework