Manual Digital de Ciudadanía Global

Accés al manual

Idioma: Castellà

Manual elaborat per la Coordinadora d’ONGD de Desenvolupament de la Comunitat de Madrid amb l’objectiu d’aportar algunes claus per al debat sobre el concepte de ciutadania i algunes dimensions on troba cabuda.

Des de diverses instàncies socials està sorgint un nou concepte de ciutadania, associat al “global”, que va més enllà de l’estatus, dels drets i responsabilitats associats a la pertinença a un Estat, o del civisme. La ciutadania tendeix a definir-se ara a través de nous escenaris i de pràctiques socials en constant transformació, relacionades amb dos elements clau: la participació, entesa com la capacitat, la voluntat i el poder d’actuar, i la interdependència, el reconeixement del compromís i la responsabilitat global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework