Migracions internacionals

Moviments socials de protesta

Moviments socials de protesta

Enviament remeses

Enviament de remeses

Una de les manifestacions m茅s visibles de la desigualtat mundial s贸n les migracions internacionals causades per la viol猫ncia directa, estructural i simb貌lica.

La pobresa, el deteriorament ambiental, els conflictes armats, el totalitarisme, l鈥檋omof貌bia… porten milions de persones arreu del m贸n a deixar enrere les seves arrels familiars i socials a la recerca d鈥檜n futur millor.

Els fluxos migratoris s鈥檌ntenten controlar mitjan莽ant regulacions legals, acords bilaterals i forces de seguretat. Durant el cam铆 fins arribar a la destinaci贸 final, les persones migrants poden patir tot tipus d鈥檃busos: robatoris, privaci贸 de llibertat, esclavitud, tortures… En el nou lloc de resid猫ncia les vulneracions dels seus drets continuen en forma d鈥檈xplotaci贸 laboral, inseguretat f铆sica, assetjament, discriminaci贸, privaci贸 d鈥檃tenci贸 sanit脿ria…

A casa nostra, la gesti贸 de la crisi global ha incrementat la desigualtat econ貌mica i social, mentre es presenten com inevitables situacions com la pobresa, el treball precari, els desnonaments, la privatitzaci贸 de serveis b脿sics… En aquest context, la desprotecci贸 dels drets humans afecta les persones m茅s pobres de la societat, especialment si s贸n estrangeres. Alhora milers de persones han emigrat des de l鈥檈stat espanyol a la recerca de feina.

Organitzacions de defensa dels drets humans documenten les vulneracions de drets humans patides per les persones migrants, i sovint les seves den煤ncies arriben als tribunals de just铆cia. Aix铆 mateix, creixen les iniciatives adre莽ades a promoure la conviv猫ncia de persones de proced猫ncia cultural molt diversa, i es reivindica la igualtat de les persones migrades a la societat d鈥檃rribada.

Perills viatge

Perills del viatge

Zones de fronteres

Zones de fronteres

Condicions inhumanes de treball

Condicions inhumanes de treball

C貌mics

Recursos pedag貌gics

Fonts d’informaci贸 (seguint l’ordre de les imatges)

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework