Presentaci贸n

 

Informaci贸 i recursos de l’exposici贸 ‘Mapamundi dels drets humans’, editada l’any 2014 amb el suport de la Diputaci贸 de Barcelona

Mapamundi

Els conflictes armats, la viol猫ncia de g猫nere, l鈥檈spoli de recursos naturals, el tr脿fic de persones… Els protagonistes poden canviar, per貌 aquestes manifestacions de la viol猫ncia es produeixen des de fa segles arreu del planeta, a cada regi贸 del m贸n. Les not铆cies ens arriben de forma inconnexa, per貌 si pos茅ssim en un mateix mapa tots aquests esdeveniments podr铆em comen莽ar a establir algunes relacions de causa-efecte entre ells. Les vulneracions dels drets humans arreu del m贸n posen en relleu la interdepend猫ncia dels 茅ssers humans en el planeta i, per tant, la necessitat de protegir aquests drets a escala global. Alhora, les iniciatives de defensa dels drets humans es multipliquen i creixen les aliances entre moviments socials de diversos continents. Pots trobar algunes d鈥檃questes lluites en el mapa?

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework