Proposta per a l’aula

Visiteu la versi贸 interactiva del Mapamundi dels drets humans:

  1. Quins problemes identifiqueu al mapa? Trieu-ne un.
  2. Quina relaci贸 teniu amb aquest problema? Com us afecta?
  3. Qui est脿 treballant, des de la vostra regi贸, per a la protecci贸 i defensa dels drets de les persones afectades per aquest problema? Identifiqueu una entitat o administraci贸 que hi treballi.
  4. Cerqueu informaci贸 sobre per qu猫 hi est脿 implicada. La investigaci贸 pot fer-se mitjan莽ant una cerca documental per Internet (consulta de la p脿gina web de l’entitat o administraci贸, entrevistes a persones que la representen i on s’expressen sobre la problem脿tica), per貌 tamb茅 pot organitzar-se com una “roda de premsa” a l’aula, en qu猫 el grup entrevista a una persona convidada d’aquella entitat/administraci贸. Algunes preguntes clau que es poden respondre durant la recerca grupal s贸n: com ens ajuda ajudar els altres (protecci贸 i defensa de drets en la pr貌pia societat) i amb quines altres entitats/administracions col路laboren per a la protecci贸 i defensa d’aquells drets?
  5. Finalment, valoreu amb el grup les troballes. Dialogueu sobre interdepend猫ncia (com ens afecten problem脿tiques aparentment llunyanes, com ens ajuda ajudar els altres…) i corresponsabilitat (quina participaci贸 tenim en aquella problem脿tica -per exemple, a trav茅s del consum-; com podem participar en la seva millora -per exemple, donant-la a con猫ixer en el nostre entorn-; etc.).
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework