Sobre el mapa

Mapamundi dels Drets HumansQu猫 en penses, d鈥檃quest mapa? Et resulta estrany? Et sorpr猫n? Hi identifiques els punts de refer猫ncia? Hi sabries situar on ets ara?

Per representar la Terra (esf猫rica), els humans utilitzem un sistema de projeccions que la traslladen al pl脿nol.

Tot i que en fer-ho emprem mesures matem脿tiques com l鈥檈scala, els mapes s贸n representacions d鈥檜na realitat esf猫rica que vinculen el coneixement geogr脿fic amb interessos comercials i de control territorial.

Seguint aquesta l貌gica, el Mapamundi dels Drets Humans adopta una de les interpretacions de la geografia mundial, tot cercant trastocar els esquemes de percepci贸 m茅s habituals en el nostre context.

L鈥檕bjectiu 茅s q眉estionar, des d鈥檜n principi, la visi贸 europea del m贸n i resituar-se en un pl脿nol en qu猫 Europa no 茅s el centre de tot i en qu猫 es tenen en compte, per exemple, connexions com les existents entre 脌sia i Am猫rica pel Pol Nord.

Per saber-ne m茅s: Projecci贸 cartogr脿fica. Rabella, J.M. (2013). Institut Cartogr脿fic i Geol貌gic de Catalunya.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework