Mapeig col·laboratiu de l’arquitectura hostil

Accés a l’experiència
Autoria: Arrels Fundació
Any: 2023
Etapa: ESO i Batxillerat
Idioma: Català
Mapeig col·laboratiu centrat a detectar i visibilitzar les barreres arquitectòniques que vulneren els drets de les persones sense llar, tant a la via pública com en entrades de locals comercials, d’edificis o de pàrquings. En petits grups, l’alumnat fotografia exemples d’arquitectura hostil que troba als seus barris, i els comparteix en un mapa digital, amb una breu descripció. L’acció s’acompanya d’una unitat didàctica perquè l’alumnat pugui reflexionar i debatre a l’aula al voltant d’aquesta tendència de disseny urbà i de les ciutats inclusives. 

La proposta l’organitza Arrels Fundació, amb la participació de més de 300 estudiants d’una quinzena de centres educatius de Barcelona i de L’Hospitalet del Llobregat. Igualment, el mapeig és obert a la ciutadania i altres col·lectius organitzats.

Etiquetes:,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework