Más allá del rosa o azul

bibliografiaAccés al document
Autoria: Hidalgo Márquez, María Belén
Editorial: Universidad de Huelva (Tesi doctoral)
Lloc: Huelva
Any: 2016
Idioma: Castellà
Tesi doctoral que analitza la construcció de la identitat des d’una perspectiva de gènere a través de l’educació musical en l’etapa de primària.

Es pot pensar que aquesta associació pogués tenir alguna relació biològica, però com argumenta Pauletti (2012) no hi ha arrels ancestrals d’aquesta assignació de colors a les nenes i nens. Aquesta autora assenyala que aquests colors van començar a associar-se al sexe a la Segona Guerra Mundial, ja que abans es feia servir el blanc per als bebès. La finalitat d’aquesta imposició és establir unes pautes, normes i estereotips a les persones. Aquesta qüestió no tindria importància si això no comportés una classificació i jerarquització. Aquesta assignació en condiciona l’aspecte físic, l’entorn i fins els gustos. I el mateix passa amb la música. Quan es pensa en instruments o direcció d’orquestres s’extrapola als homes.

Etiquetes:, ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework