Masculinitat

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Publicacions

Organismes governamentals

Canviem-ho

Projecte de l’Ajuntament de Barcelona adre莽at als homes de la ciutat per promoure la seva implicaci贸 en la igualtat entre homes i dones; 茅s a dir, que dones i homes gaudeixin dels mateixos drets i les mateixes oportunitats.

Gizonduz

Iniciativa pionera del Govern Basc, impulsada per Emakunde-Institut Basc de la Dona, adre莽ada a promoure la conscienciaci贸, participaci贸 i implicaci贸 dels homes en pro de la igualtat de dones i homes.

Els homes, la igualtat i les noves masculinitats

Guia elaborada en el marc de Gizonduz amb l’objecte de donar a con猫ixer com els afecta als homes la socialitzaci贸 basada en el g猫nere, quines caracter铆stiques i conseq眉猫ncies t茅 la masculinitat tradicional i hegem貌nica, a qu猫 es fa refer猫ncia quan es parla de noves masculinitats, etc. Tot aix貌 des de la perspectiva de la necessitat del canvi en els homes com a factor determinant per a l’avan莽 en la igualtat de dones i homes.

ONG i moviments socials

Associaci贸 d’Homes per la Igualtat de G猫nere (AHIGE)

Els dos pilars de l’associaci贸 s贸n聽la recerca d’una nova forma de ser home, a trav茅s de nous models de masculinitat (positius, respectuosos, igualitaris i m茅s lliures); i la lluita contra tot tipus de discriminaci贸 per ra贸 de sexe, especialment, les que pateixen les dones.

Xarxa d’Homes per la Igualtat

RHXI 茅s un grup d’homes compromesos p煤blicament i activa contra la viol猫ncia masclista en totes les seves manifestacions. Defensa la igualtat de g猫nere participant activament en la lluita contra les desigualtats i la discriminaci贸 que pateixen les dones i els qui no s’identifiquen amb el sistema patriarcal dominant. RHXI es defineix com “un instrument que persegueix la fi de les limitacions que imposen els g猫neres”.

Hombres Igualitaris de Catalunya

Associaci贸 d’homes vinculada a l’estatal AHIGE que t茅 com a objectius: promoure una societat en qu猫 s’aconsegueixi una igualtat real d’oportunitats entre homes i dones i fomentar canvis en els homes afavorint posicions positives, no violentes, de cura d’ells mateixos i de les persones properes i d’harmonia amb l’entorn.

Homes en di脿leg

Associaci贸 d’homes que lluita contra la viol猫ncia de g猫nere i promou i potencia altres models de masculinitat alternatius a la masculinitat tradicional, models que es basin en la igualtat i el di脿leg i que suposin un avan莽 en la consecuci贸 de les relacions lliures de viol猫ncia.

EME. Masculinidades y Equidad de G茅nero

脌rea de la Fundaci贸 CulturaSalud (Xile) dedicada a la investigaci贸 i la intervenci贸 psicosocial amb homes i equitat de g猫nere. Recull enlla莽os a articles i llibres sobre masculinitats disponibles en l铆nia.

Publicacions

Masculinitat hegem貌nica i identitat masculina

Obra de Bonino, Luis (2003) a Dossiers Feministes, 6, pp 7-36. Editat pel Seminari d’Investigaci贸 Feminista de la Universitat Jaume I de Castell贸.

Etiquetes:,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework