Masculinitat

Aquí trobareu fonts d’informació per a projectes d’educació en drets humans i ciutadania global.
flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Publicacions

Organismes governamentals

Canviem-ho

Projecte de l’Ajuntament de Barcelona adreçat als homes de la ciutat per promoure la seva implicació en la igualtat entre homes i dones; és a dir, que dones i homes gaudeixin dels mateixos drets i les mateixes oportunitats.

Gizonduz

Iniciativa pionera del Govern Basc, impulsada per Emakunde-Institut Basc de la Dona, adreçada a promoure la conscienciació, participació i implicació dels homes en pro de la igualtat de dones i homes.

Els homes, la igualtat i les noves masculinitats

Guia elaborada en el marc de Gizonduz amb l’objecte de donar a conèixer com els afecta als homes la socialització basada en el gènere, quines característiques i conseqüències té la masculinitat tradicional i hegemònica, a què es fa referència quan es parla de noves masculinitats, etc. Tot això des de la perspectiva de la necessitat del canvi en els homes com a factor determinant per a l’avanç en la igualtat de dones i homes.

ONG i moviments socials

Associació d’Homes per la Igualtat de Gènere (AHIGE)

Els dos pilars de l’associació són la recerca d’una nova forma de ser home, a través de nous models de masculinitat (positius, respectuosos, igualitaris i més lliures); i la lluita contra tot tipus de discriminació per raó de sexe, especialment, les que pateixen les dones.

Xarxa d’Homes per la Igualtat

RHXI és un grup d’homes compromesos públicament i activa contra la violència masclista en totes les seves manifestacions. Defensa la igualtat de gènere participant activament en la lluita contra les desigualtats i la discriminació que pateixen les dones i els qui no s’identifiquen amb el sistema patriarcal dominant. RHXI es defineix com “un instrument que persegueix la fi de les limitacions que imposen els gèneres”.

Hombres Igualitaris de Catalunya

Associació d’homes vinculada a l’estatal AHIGE que té com a objectius: promoure una societat en què s’aconsegueixi una igualtat real d’oportunitats entre homes i dones i fomentar canvis en els homes afavorint posicions positives, no violentes, de cura d’ells mateixos i de les persones properes i d’harmonia amb l’entorn.

Homes en diàleg

Associació d’homes que lluita contra la violència de gènere i promou i potencia altres models de masculinitat alternatius a la masculinitat tradicional, models que es basin en la igualtat i el diàleg i que suposin un avanç en la consecució de les relacions lliures de violència.

EME. Masculinidades y Equidad de Género

Àrea de la Fundació CulturaSalud (Xile) dedicada a la investigació i la intervenció psicosocial amb homes i equitat de gènere. Recull enllaços a articles i llibres sobre masculinitats disponibles en línia.

Publicacions

Masculinitat hegemònica i identitat masculina

Obra de Bonino, Luis (2003) a Dossiers Feministes, 6, pp 7-36. Editat pel Seminari d’Investigació Feminista de la Universitat Jaume I de Castelló.

Etiquetes:,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework