Matumaini

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria:聽 Escola Petit M贸n-Felisa Bastida (Castelldefels)
Any: 2011
Etapa:聽2n d’ESO

Projecte d鈥檃prenentatge i servei basat en la recerca per conscienciar sobre la situaci贸 de les persones que formen part de l鈥檈xplotaci贸 de les mines a la zona del Congo.

L’alumnat crea l鈥檃ssociaci贸 Matumaini (esperan莽a, en suahili), que coopera amb una entitat que treballa in situ a la zona del conflicte (amb la qual l’alumnat s’ha de comunicar en angl猫s o franc猫s) i amb l鈥橭NG local Solidaritat Castelldefels Kasando, que d贸na suport social i econ貌mic a aquesta entitat en alguns dels seus projectes. El treball cooperatiu estableix les l铆nies de recerca per estudiar l鈥檌mpacte de l鈥檈xplotaci贸 artesanal dels recursos minerals sobre la pau.

L’alumnat integrant de Matumaini s’organitza en grups de treball (de gesti贸 i de comunicaci贸 de l’associaci贸 i de contacte amb Amnistia Internacional per donar suport a la campanya de recollida de m貌bils) i, despr茅s de la recerca, Matumaini聽fa confer猫ncies a d鈥檃ltres escoles per tal d鈥檈xposar la situaci贸 i les seves conclusions.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework