Migracions

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Centres de recerca

Organismes governamentals

 • United Nations High Comissioner for Refugees (UNHCR)
 • International Organization for Migrations (IOM). Legislaci贸, publicacions i informes al voltant dels drets dels immigrants, el tr脿fic il路legal i la cooperaci贸 internacional en la mat猫ria.
 • European Migration Network. Xarxa creada en el marc de les institucions de la Uni贸 Europea que t茅 per objectiu atendre les necessitats d鈥檌nformaci贸 de les institucions comunit脿ries, els estats i la ciutadania sobre la migraci贸 i l鈥檃sil. A la seva p脿gina web es pot trobar informaci贸 sobre informes, estudis, estad铆stiques,…
 • European Migration Portal. Guia d鈥檌nformaci贸 de la Uni贸 Europea destinada a informar a aquelles persones que no s贸n ciutadanes de la Uni贸 Europea sobre com poden migrar legalment cap a la UE i, en concret, cap a cadascun dels pa茂sos que en formen part, quines s贸n les normatives a tenir en compte,鈥
 • European Migrant Smuggling Centre (EMSC). Centre de l’EUROPOL que t茅 per objecte ajudar els Estats membres de la UE a identificar i desmantellar les xarxes delictives involucrades en el tr脿fic de persones migrants.
 • Secretar铆a de Estado de Migraciones. Al Portal d’Immigraci贸, ofereix informaci贸 relacionada amb els tr脿mits i els procediments en mat猫ria d’estrangeria, la normativa, els programes d’inclusi贸 i, en general, amb les q眉estions d’inter猫s per als immigrants a Espanya.

ONG i moviments socials

 • European Council on Refugees and Exile (ECRE). Alian莽a paneuropea formada per un centenar d’ONG que t茅 com a objectiu la protecci贸 i millora dels drets de les persones refugiades, de les persones demandants d鈥檃sil i de les persones despla莽ades. Inclou la Xarxa Elena, un f貌rum de professionals del dret que promou els majors est脿ndards de drets humans en el tractament d’aquests persones.
 • Comissi贸 Catalana d鈥橝cci贸 pel Refugi (CCAR). ONG dedicada a la defensa dels drets de les persones demandants d鈥檃sil i tamb茅 de les persones immigrades. A la p脿gina web podreu consultar publicacions, articles, informes anuals,鈥 El seu hom貌leg a l鈥橢stat espanyol 茅s el CEAR (Comisi贸n Espa帽ola de Ajuda al Refugiado)
 • ACCEM. Organitzaci贸 sense 脿nim de lucre que t茅 la missi贸 de defensar els drets fonamentals, l鈥檃tenci贸 i l鈥檃companyament de les persones que es troben en risc d鈥檈xclusi贸 social. S鈥檋a especialitzat en refugi i migraci贸, i treballa a favor de la inclusi贸 de les persones, en busca de la igualtat de drets, deures i oportunitats.
 • CITE (Centre d’Informaci贸 per a Treballadors Estrangers). Departament de Comissions Obreres. Aquesta p脿gina recull informaci贸 sobre activitats, articles, an脿lisis d’inter猫s, campanyes de sensibilitzaci贸, etc., tot relacionat amb la immigraci贸, la toler脿ncia, el respecte pels drets humans, etc.
 • SOS Racisme. ONG que realitza campanyes de sensibilitzaci贸 i elabora materials pedag貌gics sobre el racisme. T茅 un centre de documentaci贸 i una oficina d’informaci贸 i den煤ncies (que aporta suport psicol貌gic, assessorament jur铆dic, etc.). 脡s d鈥檈special inter猫s el seu informe anual sobre el racisme a Espanya.

Centres de recerca

 • Migrant Integration Policy Index (MIPEX). Eina per comparar el que els governs fan per promoure la inclusi贸 dels migrants a tota Europa i al m贸n.
 • Observatorio Iberoamericano sobre Movilidad Humana, Migraciones y Desarrollo (OBIMID). Xarxa d’institucions vinculades a la investigaci贸, doc猫ncia i incid猫ncia en pol铆tiques p煤bliques i drets humans, amb seu a la Universitat Pontif铆cia de Comillas, que genera i transfereix informaci贸 sobre mobilitat humana, migracions i desenvolupament amb 猫mfasi en l’脿rea d’Iberoam猫rica.
 • IEMed (Institut Europeu de la Mediterr脿nia). Think and do tank especialitzat en les relacions euromediterr脿nies.
 • Anuari CIDOB de la Immigraci贸. Publicaci贸 d’an脿lisi i de balan莽 editada per CIDOB des de l’any 2007. A partir d’una perspectiva multi i interdisciplinar, analitza les principals pol铆tiques, caracter铆stiques i tend猫ncies de la immigraci贸 a Espanya (els temes m茅s rellevants de l’any), en el context europeu i internacional. Aqu铆 s’accedeix a altres publicacions de CIDOB en l’脿mbit de les migracions.
 • Colectivo IO脡. Equip de recerca social centrat en la investigaci贸 de les migracions transnacionals.
 • C.E.A.i (Centre d’Estudis Africans i Interculturals). Associaci贸 dedicada a la recerca, la formaci贸, la divulgaci贸 i la sensibilitzaci贸 sobre les societats africanes, les migracions i la interculturalitat.
 • Migrar con derechos. P脿gina web coordinada per la Universitat de Lle贸 que cont茅 espais de legislaci贸, jurisprud猫ncia, not铆cies, impresos i formularis, novetats i bibliografia sobre migraci贸. Especial atenci贸 mereix l鈥檈spai Quaderns d’Estrangeria, que inclou totes les novetats en mat猫ria jur铆dica a nivell internacional, europeu i estatal.
 • MigraLab. Projecte de la Fundaci贸 ACSAR que busca oferir – a institucions, m贸n acad猫mic i societat civil – la possibilitat d’accedir, en un mateix espai, a dades sobre immigraci贸 i refugi a Catalunya.

Recursos relacionats

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework