Mirando a todo: ayer, hoy y mañana

Accés a l’experiència
Autoria: IES Arroyo de la Miel (Benalmádena) i IES Isla Verde i IES Saladillo (Algeciras)
Any: 2008-2009
Etapa: Batxillerat

L’objectiu d’aquest projecte (I Premi Vicent Ferrer) és que l’alumnat comprengui que tot esdeveniment d’avui és resposta a alguna cosa succeïda en el passat i marcarà el futur.

Amb el subtítol “Ensenyar economia solidària”, el projecte inclou quatre experiències que tracten conceptes com els drets humans, la justícia, la igualtat de gènere i d’oportunitats:

  • QUADERNS VIATGERS D’ECONOMIA: mitjançant la utilització de quaderns escolars, l’alumnat estudia la realitat econòmica i social, utilitzant la ràdio, televisió, Internet i diaris.
  • MURALS ECONÒMICS: a l’aula, es col·loca un mural on cada estudiant penja la notícia més destacada de la setmana en l’àmbit econòmic i social, relacionant-la amb la crisi actual.
  • AIGUA PER A TOTS: es treballen a l’aula els conceptes d’ús correcte i incorrecte de l’aigua en la vida quotidiana i en la societat, per obtenir un petit curtmetratge realitzat per l’alumnat.
  • JOVES EMPRENEDORS SOLIDARIS: es crea l’associació “Un món per a tothom”, que col·labora amb l’ONG InteRed en la seva campanya d’igualtat i desenvolupament “Si la dona avança el món també”, promovent la igualtat de gènere arreu del món.

Etiquetes:, , , , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework