Un mundo de 100 habitantes

Accés a l’experiència
Autoria: Fundación Zerbikas. Aprendizaje y Servicio Solidario i San Benito Ikastola
Etapa: Secundària

Per desenvolupar valors com la convivència, la justícia, el treball en equip, l’esperit crític i la intel·ligència social i emocional, l’alumnat decideix personalitzar les fredes dades de les estadístiques creant un món de 100 habitants en què cadascú tingui la seva pròpia veu i forma de vida.

Per interioritzar els aprenentatges sobre la vida en altres països, cada escolar representa un país i s’encarrega de buscar informació sobre aquest per compartir-la amb les altres persones a la classe. Es realitza un mercat solidari amb productes típics dels diferents territoris, els guanys del qual es lliuren a diverses ONG. També es recapten diners amb una exposició organitzada i muntada per l’alumnat en la qual s’expliquen els costums de diferents països del món.

Després d’haver realitzat l’aprenentatge sobre els diferents països, la planificació, organització i desenvolupament del mercat solidari i de l’exposició adquireixen un sentit més ampli que el d’ajudar econòmicament gent de països més desfavorits.

Etiquetes:, , , ,

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework