Observatorio Ciencia, Tecnología y Sociedad (CTS)

Accés a l’observatori
Autoria: Organització d’Estats Iberoamericans
Idioma: Castellà

L’Observatori CTS s’origina fa tres dècades a partir de nous corrents d’investigació en filosofia i sociologia de la ciència, i d’un increment en la sensibilitat social i institucional sobre la necessitat d’una regulació democràtica del canvi cientificotecnològic. En aquest camp es tracta d’entendre els aspectes socials d’aquest fenomen, tant els seus condicionants com les seves conseqüències socials i ambientals.

L’enfocament general és d’índole interdisciplinar, concorrent-hi disciplines de les ciències socials i la investigació acadèmica en humanitats com la filosofia i la història de la ciència i la tecnologia, la sociologia del coneixement científic, la teoria de l’educació i l’economia del canvi tècnic.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework