Orgull de Baix, memòria de paisatge

Enllaç al recurs
Autoria: Orgull de Baix
Any: 2017
Etapa: ESO
Idioma: Català

Treball de creació col·laborativa basat en una convocatòria pública entre la ciutadania del Baix Llobregat per seleccionar 10 joves de 3r i 4t d’ESO i 20 persones de més de 65 anys que vulguin participar en un procés de recuperació de la memòria històrica del passat agrícola i ramader de la comarca.

En equips de 3 persones (dues persones grans i una adolescent), els i les participants fan tallers, guiats per professionals del documental audiovisual, per convertir-se en unitats de recerca i producció documental encarregades de descobrir i recuperar històries sobre la memòria i la transformació del paisatge de la comarca a través de testimonis i material fotogràfic i/o fílmic.

Al final del procés, cada equip produeix un micro-documental de 3 minuts, amb dispositius mòbils, que entrarà a formar part del documental interactiu www.orgulldebaix.cat i estarà accessible a través del web del projecte. Els i les adolescents ajuden les persones grans a adquirir competència amb els dispositius digitals, mentre que les persones grans ajuden els i les joves a millorar la seva competència com a narradors d’històries.

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework