Orgull de Baix, memòria de paisatge

Enllaç al recurs
Autoria: Orgull de Baix
Any: 2017
Etapa: ESO
Idioma: Català

Treball de creació col·laborativa basat en una convocatòria pública entre la ciutadania del Baix Llobregat per seleccionar 10 joves de 3r i 4t d’ESO i 20 persones de més de 65 anys que vulguin participar en un procés de recuperació de la memòria històrica del passat agrícola i ramader de la comarca.

En equips de 3 persones (dues persones grans i una adolescent), els i les participants fan tallers, guiats per professionals del documental audiovisual, per convertir-se en unitats de recerca i producció documental encarregades de descobrir i recuperar històries sobre la memòria i la transformació del paisatge de la comarca a través de testimonis i material fotogràfic i/o fílmic.

Al final del procés, cada equip produeix un micro-documental de 3 minuts, amb dispositius mòbils, que entrarà a formar part del documental interactiu www.orgulldebaix.cat i estarà accessible a través del web del projecte. Els i les adolescents ajuden les persones grans a adquirir competència amb els dispositius digitals, mentre que les persones grans ajuden els i les joves a millorar la seva competència com a narradors d’històries.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework