Pandèmia, migracions i canvi climàtic

Projecte finalitzat. Consulta els projectes actuals.

Aquest projecte ha explorat les possibilitats de treball interdisciplinari entre el batxillerat científic i social
a través de la recerca formativa sobre esdeveniments d’actualitat.

Materials


Mapamundi

Mapamundi

Mapa que ubica problemàtiques de drets humans vinculades als ODS de l’Agenda 2030. Permet publicar treballs d’estudiants que il·lustren aquestes problemàtiques.

Infografia

Infografia

Vinyetes que mostren els factors estructurals que comparteixen fenòmens d’actualitat com la pandèmia de la COVID-19, les migracions i el canvi climàtic.

Reptes globals

Reptes globals

Mapa conceptual dinàmic que interconnecta problemàtiques de sostenibilitat i drets humans, en la seva dimensió econòmica, social, ambiental, de justícia i de cooperació.

Propostes de recerca

Activitats realitzades

Taller de recerca

Taller de recerca

D’octubre a desembre de 2021, realitzem 21 tallers de recerca en instituts públics de 8 municipis de la província de Barcelona per promoure la realització de Treballs de recerca que posin en relació la pandèmia, les migracions i el canvi climàtic amb les causes estructurals que uneixen aquestes problemàtiques.

Assessorament de Treballs de recerca

Assessorament de Treballs de recerca

Acompanyem 21 estudiants de 9 municipis en el desenvolupament del seu Treball de recerca, principalment sobre migracions i racisme, però també sobre efectes de les crisis globals en la salut mental o recuperació d’ecosistemes.

Presentació de Treballs de recerca

Presentació de
Treballs de recerca

Estudiants d’instituts de la demarcació de Barcelona presenten els seus Treballs de recerca en l’àmbit de la solidaritat internacional en un seminari amb agents socials i representants dels ajuntaments dels municipis de procedència.

Curs virtual per al professorat

Curs virtual per al professorat

Del 20 de gener al 17 de febrer de 2022, més d’una vintena de docents participen en aquesta formació, certificada per l’IDP-ICE (UB), per explorar vies de programació interdisciplinària al batxillerat, a partir de qüestions de recerca, models teòrics i dades obertes a l’abast de l’alumnat, que indaguen en les causes sistèmiques d’esdeveniments globals d’actualitat.

Seminari per internet (asincrònic): Programem la recerca de batxillerat

Seminari per internet (asincrònic): Programem la recerca de batxillerat

De l’1 al 8 de juliol de 2022, docents responsables de la coordinació de batxillerat de 8 municipis de Barcelona participen en aquesta trobada per buscar alternatives de millora que reforcin el batxillerat com a comunitat de recerca compromesa amb el Treball i el món.

Curs per internet: Els ODS des de la recerca de batxillerat

Curs per internet: Els ODS des de la recerca de batxillerat

Del 27 de febrer al 27 de març de 2023, docents de batxillerat participen en aquest curs per apropar-se als ODS des d’una perspectiva crítica amb la desigualtat mundial i explorar situacions d’aprenentatge contextualitzades en els Treballs de recerca, que contribueixin a l’educació en ciutadania global.

Amb el suport de:
Diputació de Barcelona
El contingut del projecte ‘Pandèmia, migracions i canvi climàtic’ és responsabilitat exclusiva de la Fundació Solidaritat UB i no reflecteix necessàriament l’opinió de la Diputació de Barcelona.
Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework