Els ODS des de la recerca de batxillerat

Curs per internet adre莽at a professorat de batxillerat

Del 27 de febrer al 27 de mar莽 de 2023聽 聽|聽 Dilluns, de 16 a 18 hores聽 聽|聽 聽20 hores certificades (10 de sincr貌niques i 10 de treball aut貌nom)

Inscripci贸 (gratu茂ta)

Foto: Jose R铆os, CINU Bogot脿 (CC BY-NC-SA 2.0)

Els Treballs de recerca de batxillerat poden ser una font de situacions d鈥檃prenentatge per al tractament dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) en les mat猫ries de batxillerat. En aquest curs, ens aproparem als ODS des d鈥檜na perspectiva cr铆tica amb la desigualtat mundial i explorarem situacions d鈥檃prenentatge contextualitzades en els Treballs de recerca de l鈥檃lumnat, que contribueixin a l鈥檈ducaci贸 en ciutadania global. Les sessions per internet es complementen amb un treball d鈥檃plicaci贸 dels continguts a la programaci贸 d鈥檜na situaci贸 d鈥檃prenentatge. Aquest treball s鈥檈labora a partir de tasques breus entre sessions que es comparteixen amb el grup per a la seva revisi贸 i millora.

OBJECTIUS

 • Promoure el treball interdisciplinari al batxillerat, a partir de la recerca contextualitzada en reptes globals de sostenibilitat i drets humans.
 • Compartir situacions d鈥檃prenentatge i recursos educatius per al tractament cr铆tic dels ODS.

CONTINGUTS

 1. L鈥Agenda 2030 com a recurs d鈥檈ducaci贸 cr铆tica en ciutadania global: compet猫ncies, objectius, sabers i criteris d鈥檃valuaci贸.
 2. Els ODS com a resposta a la degradaci贸 ambiental.
 3. Els ODS com a resposta a la vulneraci贸 de drets humans.
 4. Els ODS com a resposta a la desigualtat mundial.
 5. Situacions d鈥aprenentatge col路laboratiu des de la recerca de batxillerat: contextos, demandes i activitats.

FORMADORES I FORMADORS

 • Mar Grasa, professora del Departament de Bioqu铆mica i Biomedicina Molecular de la UB.
 • David Bondia, professor del Departament de Dret Penal, Criminologia i Dret Internacional P煤blic de la UB.
 • Xavier Mart铆, professor del Departament d鈥橦ist貌ria Econ貌mica, Institucions, Pol铆tica i Economia Mundial de la UB.

REQUISITS DE CERTIFICACI脫

Assist猫ncia a un m铆nim del 80 % de les hores sincr貌niques i lliurament satisfactori del treball aut貌nom (termini fins al 6 d鈥檃bril de 2023).

M茅s informaci贸: recercapau@ub.edu | idp.cursos@ub.edu

Per iniciar aquesta activitat cal que hi hagi un nombre m铆nim de persones inscrites.

Organitzen:

Les activitats organitzades per l鈥橧DP-ICE tenen els mateixos efectes per al professorat que les activitats incloses en el Pla de formaci贸 permanent del Departament d鈥橢ducaci贸. Els certificats d鈥檃quests cursos s鈥檌ncorporen directament a l鈥檈xpedient de formaci贸 del professor/a (XTEC) i es poden utilitzar com a acreditaci贸 per participar en els diferents concursos o convocat貌ries del Departament d鈥橢ducaci贸 de la Generalitat de Catalunya, amb els termes que indiqui cada convocat貌ria.

Amb el suport de:

Diputaci贸 de Barcelona
La formaci贸 s鈥檈mmarca en el projecte ‘Pand猫mia, migracions i canvi clim脿tic‘. El contingut del projecte 茅s responsabilitat exclusiva de la Fundaci贸 Solidaritat UB i no reflecteix necess脿riament l鈥檕pini贸 de la Diputaci贸 de Barcelona.

 • PROJECTE

  Pand猫mia, migracions i canvi clim脿tic

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework