Descolonizar el saber, reinventar el poder

Acc茅s al document
Autoria: Boaventura de Sousa Santos
Editorial:聽Edicions Trilce – Extensi贸 Universit脿ria. Universitat de la Rep煤blica
Any:聽2010
Idioma:聽Castell脿

En el present volum, Boaventura de Sousa Santos identifica algunes de les dificultats o dilemes de la teoria cr铆tica desenvolupada dins de la tradici贸 occidental, que durant molt temps va tenir la fi del capitalisme com a referent de les lluites contra l’opressi贸 i l’exclusi贸. En les 煤ltimes d猫cades, sost茅 l’autor, aquestes lluites han contribu茂t a ampliar el camp pol铆tic, i la fi del capitalisme ha passat a articular-se amb la fi del sexisme i del colonialisme.

Llegir m茅s

50 anys d鈥檈voluci贸 de la investigaci贸 per la pau

Acceso al documento
Autoria: Rafael Grassa
Editorial:聽 Oficina de Promoci贸 de la Pau i dels Drets Humans de la Generalitat de Catalunya
Any:聽2010
Idioma:聽Catal脿

Aquesta publicaci贸 proposa una mirada evolutiva a cinquanta anys de investigaci贸 per la pau amb el prop貌sit de con猫ixer tend猫ncies i formular propostes, temptatives i obertes; una mirada orientada a observar, investigar, analitzar i actuar.

Llegir m茅s

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework