Thinking Routines: Visible Thinking

Enllaç al recurs
Autoria: Projecte Zero (Escola de Graduats de l’Educació de la Universitat de Harvard)
Any: 2010
Idioma: Anglès
El Projecte Zero de l’Escola de Graduats de l’Educació de la Universitat de Harvard posa a disposició dels docents les denominades “rutines bàsiques” (un conjunt de set o més rutines que es dirigeixen a diferents tipus de pensament), així com un seguit de rutines de comprensió, rutines d’equitat, rutines de la veritat i rutines de la creativitat.

Llegir més

Ciències en Context

Accés al web
Autoria: Grup de recerca i innovació educativa Llenguatge i Ensenyament de les Ciències (LIEC) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Any: Des del 2015
Etapa: Principalment, secundària
Idioma: Català

Web amb propostes d’activitats que promouen aprendre ciències i sobre ciències modelitzant el context. Per context, s’entén l’escenari que permeti generar en l’alumnat la necessitat d’entendre algun dels fenòmens que passen o han passat en el món.

Llegir més

Galileo.org

galileoAccés a la xarxa
Idioma: Anglès

La Xarxa Educativa Galileu és una organització benèfica independent (formada per educadors de pensament líder i un Consell d’Administració d’alt perfil) que crea, promou i difon pràctiques d’ensenyament i aprenentatge innovadores a través de la investigació, l’aprenentatge professional i el foment de col·laboracions externes. Galileu treballa amb estudiants, docents i responsables polítics de Canadà tant presencialment com en línia.

Llegir més

Recerca per la pau des de Filosofia de batxillerat

Accés al document
Autoria: González, N. (coord.)
Editorial: Fundació Solidaritat UB
Lloc: Barcelona
Any: 2012
Idioma: Català

Document fruit de les trobades d’un grup de treball integrat per professorat de Filosofia de batxillerat que, al llarg del curs 2011-2012, ha explorat les possibilitats de recerca del jovent en la construcció de la pau i el seu potencial educatiu tenint en compte les vinculacions de l’assignatura de Filosofia de batxillerat amb l’educació per la pau.

Llegir més

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework