Plataformes digitals “BigTech” del sistema educatiu catal脿 i drets de la inf脿ncia: amenaces i reptes

Enlla莽 al recurs
Autoria: Informe final del projecte edDIT
Editorial: aFFaC i Esbrina Recerca Universitat de Barcelona, amb el suport de l’ACCD
Any: 2023
Etapa: Prim脿ria i secund脿ria
Idioma: Catal脿
Informe final del projecte edDIT “Corporacions tecnol貌giques, plataformes educatives digitals i garantia dels drets de la inf脿ncia amb enfocament de g猫nere”, que busca generar coneixement sobre com afecta l鈥櫭簊 de les plataformes digitals educatives de corporacions tecnol貌giques sobre els drets humans de la inf脿ncia, en espec铆fic de les nenes i adolescents.

Llegir m茅s

Construint pau des dels municipis

Enlla莽 al recurs
Autoria: Berta Maristany Corbella
Coordinaci贸: Helena Aranda Mayor, Mariano Flores
Editorial: Edualter i Alcaldes per la Pau
Any: 2021
Idioma: Catal脿
Guia d’educaci贸 per a la pau a l’脿mbit local, que mostra algunes accions per contribuir al municipalisme per la pau des de l’脿mbit educatiu. Es planteja en la direcci贸 de la “pau positiva”, per la qual cal con猫ixer amb profunditat la viol猫ncia i planificar accions i estrat猫gies per aconseguir just铆cia sense cap mena de viol猫ncia. En aquest context, la pau no consisteix nom茅s en l’abs猫ncia de viol猫ncia directa, sin贸 que la manca de desenvolupament hum脿 i d鈥檃cc茅s a l鈥檈ducaci贸 o a la salut, les desigualtats econ貌miques i el no respecte als drets humans s贸n les principals amenaces per a la pau.

Llegir m茅s

Educar para la transformaci贸n ecosocial

Enlla莽 al recurs
Editorial: FUHEM
Any: 2018
Etapa: Educaci贸 Infantil, Prim脿ria i Secund脿ria, i Formaci贸 Professional B脿sica
Idioma: Castell脿
Proposta de curr铆culum LOMCE amb perspectiva ecosocial per facilitar que els equips docents abordin el conjunt de les tem脿tiques ecosocials de manera interrelacionada entre si i de forma integrada.

Llegir m茅s

GU脥A PRADO: Sostenibilizar el curriculo de la Educaci贸n Secundaria

Enlla莽 al recurs
Autoria: Murga-Menoyo, M陋 A. i Bautista-Cerro, M陋 J. (Coordinadores)
Editorial: C脿tedra UNESCO d’Educaci贸 Ambiental i Desenvolupament Sostenible, UNED
Any: 2019
Etapa: Educaci贸 Secund脿ria
Idioma: Castell脿
La Guia PRADO pret茅n que els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 siguin un referent per als continguts de les titulacions, i que aquestes els abordin expl铆citament, sempre que els programes de les assignatures hi donin peu.

Llegir m茅s

Som cr铆tics? Fonaments per a una educaci贸 compromesa

Enlla莽 al recurs
Autoria: Francesc Torralba, Mar Ros脿s
Editorial: Fundaci贸 Jaume Bofill, col路lecci贸 “Informes breus”, n煤m. 69
Any: 2019
Idioma: Catal脿

Informe que pret茅n ajudar a reflexionar sobre quin ha de ser el lloc del pensament cr铆tic a l鈥檈ducaci贸. Per fer-ho, els autors han anat a les arrels del pensament cr铆tic a trav茅s de l’an脿lisi dels referents i corrents que han dibuixat i inspirat les concepcions diverses que actualment existeixen.

La publicaci贸 tamb茅 recull els principals eixos tem脿tics del pensament cr铆tic, el seu vincle amb el curr铆culum competencial, i algunes orientacions per a la seva aplicabilitat.

Llegir m茅s

C贸mo empezar con los ODS en las universidades

Enlla莽 al recurs
Autoria: Xarxa de Solucions per a un Desenvolupament Sostenible (SDSN) Austr脿lia/Pac铆fic en col路laboraci贸 amb els Australian Campuses Towards Sustainability (ACTS)
Editorial: L’edici贸 en castell脿 ha estat possible gr脿cies a la col路laboraci贸 de membres de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS/SDSN-Spain)
Any: 2017
Etapa: Universitat
Idioma: Castell脿
Guia que subratlla tant el paper clau que les universitats – i, en general, l’educaci贸 superior i el sector acad猫mic – tenen en contribuir a assolir els ODS de Nacions Unides, com els beneficis que aquest comprom铆s pugui comportar.

Llegir m茅s

Global Citizenship Education 鈥 How much do we care?

Acc茅s al document
Editorial: CONCORD, European NGO Confederation for Relief and Development
Lloc: Brussel路les
Any: 2018
Idioma: Angl猫s
A partir d’una investigaci贸 en tots els Estats membres de la UE (i Noruega), aquesta publicaci贸 revela el nivell de finan莽ament dedicat a l’Educaci贸 per la Ciutadania Global (GCE) a Europa entre el 2011 i el 2015.

Mitjan莽ant l’an脿lisi de fonts quantitatives d’inversions dels governs nacionals, aix铆 com la narraci贸 qualitativa de la GCE (Com se la denomina? Quin 茅s el seu marc d’acci贸?), aquest informe aprofundeix en el m贸n de la GCE i proporciona una imatge completa de la seva situaci贸 actual a Europa.

Llegir m茅s

Educaci贸 per als Objectius de Desenvolupament Sostenible. Objectius d鈥檃prenentatge

Acc茅s al documentEducation for Sustainable Development Goals
Autoria: Sector d’Educaci贸 de la UNESCO i L鈥檃genda mundial Educaci贸 2030
Editorial:聽Traducci贸 catalana publicada per UNESCOCAT
Lloc: Catalunya
Any: 2017
Idioma: Catal脿

Aquesta publicaci贸 est脿 dissenyada com una guia per a professionals de l’educaci贸 sobre l’煤s de l’Educaci贸 per al Desenvolupament Sostenible (EDS) per a l’aprenentatge dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), i conseq眉entment per contribuir a l’assoliment d’aquests objectius.

Llegir m茅s

Centros Educativos Transformadores. Rasgos y propuestas para avanzar

Enlla莽 al recurs
Autoria: Alejandra Boni i Bego帽a Arias (Ingenio [CSIC-UPV])
Editorial: Movimiento por la Educaci贸n Transformadora y la Ciudadan铆a Global
Any: 2017
Idioma: Castell脿

A partir d’una reflexi贸 amb xarxes de professorat que pertanyen al Moviment per l’Educaci贸 Transformadora i la Ciutadania Global, aquest document recull els trets que caracteritzen els centres educatius transformadors: aquells que incorporen l’Educaci贸 Transformadora i per a la Ciutadania Global (ETCG), que est脿 basada i fonamentada en l’enfocament de g猫nere, soci-afectiu, de drets humans, d’interculturalitat, etc.

Llegir m茅s

Teaching for Global Competence in a Rapidly Changing World

Acc茅s al document
Autoria: Organitzaci贸 de Cooperaci贸 i Desenvolupament Econ貌mic (OECD) i Centre d’Educaci贸 Global a la Societat d’脌sia
Any: 2018
Idioma: Angl猫s
Publicaci贸 que estableix un nou marc PISA per a la compet猫ncia global (a prim脿ria i secund脿ria) i proporciona orientaci贸 pr脿ctica i exemples de com els educadors poden integrar-lo en el curr铆culum, instrucci贸 i avaluaci贸 existents.

Llegir m茅s

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework