Plataformes digitals “BigTech” del sistema educatiu catal脿 i drets de la inf脿ncia: amenaces i reptes

Enlla莽 al recurs
Autoria: Informe final del projecte edDIT
Editorial: aFFaC i Esbrina Recerca Universitat de Barcelona, amb el suport de l’ACCD
Any: 2023
Etapa: Prim脿ria i secund脿ria
Idioma: Catal脿
Informe final del projecte edDIT “Corporacions tecnol貌giques, plataformes educatives digitals i garantia dels drets de la inf脿ncia amb enfocament de g猫nere”, que busca generar coneixement sobre com l鈥櫭簊 de les plataformes digitals educatives de corporacions tecnol貌giques afecta els drets humans de la inf脿ncia, en espec铆fic de les nenes i adolescents.

Llegir m茅s

C贸mo empezar con los ODS en las universidades

Enlla莽 al recurs
Autoria: Xarxa de Solucions per a un Desenvolupament Sostenible (SDSN) Austr脿lia/Pac铆fic en col路laboraci贸 amb els Australian Campuses Towards Sustainability (ACTS)
Editorial: L’edici贸 en castell脿 ha estat possible gr脿cies a la col路laboraci贸 de membres de la Xarxa Espanyola per al Desenvolupament Sostenible (REDS/SDSN-Spain)
Any: 2017
Etapa: Universitat
Idioma: Castell脿
Guia que subratlla tant el paper clau que les universitats – i, en general, l’educaci贸 superior i el sector acad猫mic – tenen en contribuir a assolir els ODS de Nacions Unides, com els beneficis que aquest comprom铆s pugui comportar.

Llegir m茅s

Global Citizenship Education 鈥 How much do we care?

Acc茅s al document
Editorial: CONCORD, European NGO Confederation for Relief and Development
Lloc: Brussel路les
Any: 2018
Idioma: Angl猫s
A partir d’una investigaci贸 en tots els Estats membres de la UE (i Noruega), aquesta publicaci贸 revela el nivell de finan莽ament dedicat a l’Educaci贸 per la Ciutadania Global (GCE) a Europa entre el 2011 i el 2015.

Mitjan莽ant l’an脿lisi de fonts quantitatives d’inversions dels governs nacionals, aix铆 com la narraci贸 qualitativa de la GCE (Com se la denomina? Quin 茅s el seu marc d’acci贸?), aquest informe aprofundeix en el m贸n de la GCE i proporciona una imatge completa de la seva situaci贸 actual a Europa.

Llegir m茅s

ICCS 2016 International report: Becoming Citizens in a Changing World

Enlla莽 al recurs
Autoria: Schulz, Wolfram; Ainley, John; Fraillon, Julian; Losito, Bruno; Agrusti, Gabriella; Friedman, Tim
Editorial: International Association for the Evaluation of Eduation Achievement (IEA)
Lloc: Amsterdam
Any: 2016
Idioma: Angl猫s

L’Estudi Internacional d’Educaci贸 C铆vica i per a la Ciutadania 2016 investiga les formes en qu猫 la joventut est脿 preparada per assumir el seu rol ciutad脿 en 24 pa茂sos en la segona d猫cada del segle XXI. Estudia el coneixement i la comprensi贸 per part dels i les estudiants del civisme i la ciutadania, aix铆 com les seves actituds, percepcions i activitats relacionades amb aquests 脿mbits.

Llegir m茅s

Educaci贸n para el desarrollo en el espacio universitario: una gu铆a para la colaboraci贸n entre ONG y universidad

Acc茅s al document
Autoria: M陋 Luz Ortega (coord.), M陋 Rosa Cord贸n-Pedregosa i Antonio Sianes (contingut)
Editorial: Universidad Loyola Andaluc铆a i Fundaci贸n ETEA para el Desarrollo y la Cooperaci贸n
Lloc: C貌rdova
Any: 2014
Idioma: Castell脿

L’objectiu d’aquesta guia 茅s facilitar a les ONGD espanyoles la participaci贸 en l’espai universitari de manera coordinada amb les universitats, oferint, d’una banda, consells per a les ONGD que volen iniciar una col路laboraci贸 amb una universitat a nivell local i, d’altra banda, informaci贸 per facilitar a les seus centrals de les ONGD un proc茅s de reflexi贸 estrat猫gica sobre la seva relaci贸 amb la Universitat.

Llegir m茅s

La Educaci贸n para el desarrollo en el espacio universitario: de la formaci贸n en contenidos a la formaci贸n integral

Acc茅s al document
Autoria: M陋 Luz Ortega, M陋 Rosa Cord贸n-Pedregosa i Antonio Sianes
Editorial: Revista espanyola del tercer sector, ISSN 1886-0400, n煤m. 25, p脿g. 53-77
Lloc: Madrid
Any: 2013
Idioma: Castell脿
L’Ajuda Oficial al Desenvolupament (AOD) espanyola va patir un fort increment entre el 2006 i 2010, el que es va traduir en l’augment de l’AOD executada en activitats d’Educaci贸 per al Desenvolupament (ED) en l’espai universitari.

En aquests moments de crisi de la cooperaci贸, s贸n nombroses les veus que q眉estionen l’activitat transformadora de l’ED desenvolupada per organitzacions del tercer sector.

Llegir m茅s

Creixent en l’aprenentatge des d’una visi贸 de g猫nere

Acc茅s al documentbibliografia
Autoria:聽Renes Grande, R.
Editorial:聽Diputaci贸 de Barcelona
Lloc:聽Barcelona
Any:聽2012
Idioma:聽Catal脿

Projecte de recerca finan莽at per l鈥橝jut a la Recerca Francesca Bonnemaison 2011 amb qu猫 es vol contribuir a posar en valor la import脿ncia de la llengua, l鈥檈ducaci贸, la comunicaci贸 i la creativitat tenint en compte la perspectiva de g猫nere.

Llegir m茅s

Educaci贸n para la ciudadan铆a: Informe sobre la situaci贸n en ocho comunidades aut贸nomas

Acc茅s al document
Autoria:聽Argibay, M.; Celorio, G.; Celorio, J.; L贸pez, A.
Editorial: Hegoa – UPV/EHU
Lloc: Bilbao
Any:聽2011
Idioma:聽Castell脿

Publicaci贸 anal铆tica sobre la relaci贸 existent entre pol铆tiques educatives, democr脿cia, participaci贸 responsable i solidaritat que recull l’evoluci贸 de l’Educaci贸 per a la Ciutadania i els Drets Humans dins de l’Estat espanyol, a trav茅s dels processos espec铆fics posats en marxa en algunes de les seves comunitats aut貌nomes (molt variades, que acusen difer猫ncies de signe pol铆tic, distribuci贸 pressupost脿ria, poblaci贸, dimensi贸 territorial, o situacions ling眉铆stiques).

Llegir m茅s

Una iniciativa de:

 

 

Powered by Warp Theme Framework