Participaci贸 ciutadana

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.flecha

Registres d’entitats | ONG i moviments socials | Campanyes

Registres d’entitats

Guia entitatsFitxer d’Entitats de l’Ajuntament de Barcelona

El Fitxer General d’Entitats Ciutadanes 茅s un dels instruments de relaci贸 de l’Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat, distribu茂des en 22 脿mbits tem脿tics. El fitxer inclou entitats amb seu social a Barcelona que tinguin per objecte fonamental de la seva activitat els interessos generals de la ciutat i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes, i tamb茅 entitats que, dins del marc territorial de Barcelona, representin interessos sectorials, econ貌mics, comercials, professionals, cient铆fics, culturals o similars.

Guia d’entitats de la Generalitat de Catalunya

La Guia d’entitats 茅s una aplicaci贸 que permet accedir a les dades identificatives de les associacions, les fundacions privades, els col路legis professionals, les acad猫mies corporatives, les entitats religioses i les federacions de Catalunya. El web permet filtrar per tipus d’entitat, poblaci贸, prov铆ncia i comarca.

ONG i moviments socials

AltermundismeDemocr脿ciaEducaci贸SanitatHabitatgeDrets laboralsDonesEntorn

Altermundisme. Es coneix com a altermundista aquell moviment social, heterogeni i d’脿mbit mundial que critica el neoliberalisme i que aposta per la consecuci贸 de noves formes de desenvolupament hum脿 partint de valors socials i del respecte a l’entorn.

Democr脿cia. Relaci贸 d’entitats que aborden la democr脿cia amb un posicionament contundent: la demanda de transpar猫ncia, la cerca de representativitat real, la lluita contra la corrupci贸 i la privatitzaci贸 dels serveis p煤blics,…:

Educaci贸. Relaci贸 d’entitats que treballen la tem脿tica de l’educaci贸 privilegiant l’educaci贸 p煤blica de qualitat i la lluita contra les retallades:

 • Marea Verde Madrid. El moviment Marea Verda 茅s molt divers i est脿 molt territorialitzat. Aqu铆 es fa refer猫ncia a la de Madrid, per貌 tamb茅 hi ha altres marees verdes a la resta de comunitats.
 • Assemblea Groga. 脡s el moviment de docents que reclamen una educaci贸 p煤blica de qualitat a Catalunya. En aquest moviment tamb茅 hi s贸n presents les fam铆lies.
 • MUCE (Moviment Unitari de la Comunitat Educativa)

Sanitat. Relaci贸 d’entitats que denuncien la privatitzaci贸 de la sanitat p煤blica i les seves conseq眉猫ncies sobre les persones:

 • Plataforma Asamblearia de Trabajadores y Usuarios de la Salud
 • Dempeus per la sanitat p煤blica. Moviment que es crea per a la defensa de la sanitat p煤blica. A la seva web es poden trobar tot de convocat貌ries, manifests, publicacions i fins i tot un recull de les diferents entitats que estan actuant en l鈥櫭爉bit de la defensa de la sanitat.
 • Grup de defensa de la sanitat p煤blica. A la seva p脿gina web podreu trobar informaci贸 sobre accions, not铆cies, xerrades informatives… i, tamb茅, un espai en qu猫 es relacionen grups i moviments que estan treballant en la tem脿tica.

Habitatge. Relaci贸 d’entitats que treballen per l’acc茅s al dret constitucional a l’habitatge:

Drets laborals. Entre les entitats dedicades a la defensa dels drets laborals, fem una relaci贸 de sindicats generalistes, que defensen els drets del conjunt de les persones treballadores.

Entorn. Relaci贸 d’entitats que treballen per la conservaci贸 de l’entorn natural:

ONG de Barcelona ciutat que treballen la participaci贸 ciutadana

Campanyes

 • protestDesmilitaritzem l’educaci贸 茅s una campanya per impedir la pres猫ncia de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius.
 • Desob14 茅s un proc茅s de desobedi猫ncia i mobilitzaci贸 generalitzada davant la [re]tallada de drets i llibertats. L’objectiu 茅s paralitzar el que els impulsors defineixen com a “ofensiva legislativa” (reformes del Codi Penal, de la Llei de l鈥橝vortament, de la Llei de Seguretat Ciutadana i de la Llei de Seguretat Privada).
 • Medicaments que no curen (Medicus Mundi i Farmac猫utics Mundi) 茅s un projecte de sensibilitzaci贸 i educaci贸 per al desenvolupament sobre la problem脿tica de les donacions i l’acc茅s als medicaments als pa茂sos empobrits.
 • No al TTIP 茅s una campanya que rebutja les actuals negociacions del Tractat de Lliure Comer莽 i Inversions (TTIP) entre Europa i els EUA i aposta per garantir un debat pol铆tic transparent i democr脿tic.
 • Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solid脿ria. Plataforma formada per un col路lectiu de persones individuals i un conjunt d鈥檈ntitats que hi donen suport, unides per la preocupaci贸 per l鈥檈voluci贸 del sistema fiscal, “cada vegada m茅s regressiu i injust”, i el model de societat que se鈥檔 deriva.
 • Pobresa Zero 茅s un moviment estatal, organitzat per la Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament d’Espanya, que pret茅n implicar a tots els sectors de la societat civil en la lluita contra les causes de la pobresa i de la desigualtat d’una forma urgent, definitiva i efica莽.
 • Salut, drets, acci贸 (Medicus Mundi i Farmac猫utics Mundi) 茅s un projecte que, a trav茅s del cinema, pret茅n generar consci猫ncia i actitud cr铆tica sobre la desigualtat en l’acc茅s a la salut.
 • Stop Mare Mortum 茅s una plataforma d’entitats que denuncia i condemna el “genocidi migratori” que est脿 convertint el mar Mediterrani en un cementiri de persones que fugen de conflictes armats i de la precarietat dels seus pa茂sos d鈥檕rigen.
 • Tanquem els CIE 茅s una campanya pel tancament dels Centres d鈥橧nternament d鈥橢strangers (CIE) que, mentre no n’aconsegueix la clausura, busca visibilitzar aquestes instal路lacions, denunciar les vulneracions de drets que s’hi produeixen i procurar millores en les condicions dels interns.
 • Veniu ja 茅s una campanya de pressi贸 per a l’acollida de persones refugiades que ofereix una plataforma perqu猫 totes les persones i institucions que ho vulguin reivindiquin, amb la seva veu i els seus actes, l’acollida de persones refugiades.
 • SOS peix busca sensibilitzar i informar la ciutadania sobre l鈥檃mena莽a que pesa sobre els mars i oceans, i promoure el consum responsable de peix i marisc com a eina per prevenir la sobrepesca i l鈥檈xplotaci贸 dels mars.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework