Participaci贸 ciutadana

Aqu铆 trobareu fonts d’informaci贸 per a projectes d’educaci贸 en drets humans i ciutadania global.flecha

Organismes governamentals | ONG i moviments socials | Campanyes

Organismes governamentals

 • Guia d’entitats de la Generalitat de Catalunya. Aplicaci贸 que permet accedir a les dades identificatives de les associacions, les fundacions privades, els col路legis professionals, les acad猫mies corporatives, les entitats religioses i les federacions de Catalunya. Permet filtrar per tipus d’entitat, poblaci贸, prov铆ncia i comarca.
 • Fitxer d’Entitats de l’Ajuntament de Barcelona. Instrument de relaci贸 de l’Ajuntament de Barcelona amb les entitats de la ciutat, distribu茂des en 脿mbits tem脿tics. Inclou entitats amb seu social a Barcelona que tinguin per objecte fonamental de la seva activitat els interessos generals de la ciutat i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i les ciutadanes, i tamb茅 entitats que, dins del marc territorial de Barcelona, representin interessos sectorials, econ貌mics, comercials, professionals, cient铆fics, culturals o similars.

ONG i moviments socials

 • ATTAC. Moviment internacional que va n茅ixer per denunciar 芦la dictadura dels mercats i l’especulaci贸 financera禄, i que treballa amb la ciutadania per cercar les alternatives socials, ecol貌giques i democr脿tiques que permetin construir un m贸n m茅s just. Disposa d’una biblioteca.
 • Observatori del Deute en la Globalitzaci贸. Xarxa de recerca i activisme per la just铆cia financera, la just铆cia clim脿tica i la defensa dels b茅ns comuns des d麓una perspectiva ecofeminista.
 • Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solid脿ria. Plataforma formada per un col路lectiu de persones individuals i un conjunt d鈥檈ntitats que hi donen suport, unides per la preocupaci贸 per l鈥檈voluci贸 del sistema fiscal, “cada vegada m茅s regressiu i injust”, i el model de societat que se鈥檔 deriva.
 • Stop Mare Mortum. Plataforma d’entitats que denuncia i condemna el “genocidi migratori” que est脿 convertint el mar Mediterrani en un cementiri de persones que fugen de conflictes armats i de la precarietat dels seus pa茂sos d鈥檕rigen.
 • PAH (Plataforma d鈥橝fectats per la Hipoteca). Moviment ciutad脿 apartidista, articulat en m茅s de 200 nodes a tot l’Estat, en qu猫 persones directament afectades i persones solid脿ries s’organitzen juntes per denunciar i canviar la situaci贸 de crisi i emerg猫ncia habitacional. Al seu web t茅 un apartat d’estudis i informes sobre aquesta q眉esti贸.
 • Marea Verde Madrid. El moviment Marea Verda 茅s molt divers i est脿 molt territorialitzat. Aqu铆 es fa refer猫ncia a la de Madrid, per貌 tamb茅 hi ha altres marees verdes a la resta de comunitats.
 • Assemblea Groga. Moviment de docents que reclamen una educaci贸 p煤blica de qualitat a Catalunya. En aquest moviment tamb茅 hi s贸n presents les fam铆lies.
 • elParlante. Entitat de car脿cter cultural, social i educatiu que dissenya, implementa i avalua estrat猫gies que vinculen l’educaci贸 i la comunicaci贸 per a la promoci贸 d’una ciutadania m茅s activa.
 • La Xixa. Organitzaci贸 sense 脿nim de lucre que t茅 com a objectiu investigar, desenvolupar i multiplicar eines educatives i teatrals com a mitj脿 per a la transformaci贸 social.

Campanyes

 • Desmilitaritzem l’educaci贸. Campanya per impedir la pres猫ncia de les institucions militars i els seus valors en els espais educatius.
 • No al TTIP. Campanya que rebutja les actuals negociacions del Tractat de Lliure Comer莽 i Inversions (TTIP) entre Europa i els EUA i aposta per garantir un debat pol铆tic transparent i democr脿tic.
 • Pobresa Zero. Moviment estatal, organitzat per la Coordinadora d’ONG per al Desenvolupament d’Espanya, que pret茅n implicar a tots els sectors de la societat civil en la lluita contra les causes de la pobresa i de la desigualtat d’una forma urgent, definitiva i efica莽.
 • Salut, drets, acci贸 (Medicus Mundi i Farmac猫utics Mundi). Projecte que, a trav茅s del cinema, pret茅n generar consci猫ncia i actitud cr铆tica sobre la desigualtat en l’acc茅s a la salut.
 • Tanquem els CIE. Campanya pel tancament dels Centres d鈥橧nternament d鈥橢strangers (CIE) que, mentre no n’aconsegueix la clausura, busca visibilitzar aquestes instal路lacions, denunciar les vulneracions de drets que s’hi produeixen i procurar millores en les condicions dels interns.
 • SOS peix. Iniciativa que busca sensibilitzar i informar la ciutadania sobre l鈥檃mena莽a que pesa sobre els mars i oceans, i promoure el consum responsable de peix i marisc com a eina per prevenir la sobrepesca i l鈥檈xplotaci贸 dels mars.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework