Pasito a pasito, caminando hacia la India

Accés a l’experiència
Autoria: CEIP Fernando de los Ríos (Torrelavega)
Any: 2012
Etapa: Infantil i Primària

A través de la investigació i l’experimentació educativa, aquest projecte solidari (IV Premi Vicent Ferrer) s’orienta a la construcció d’una ciutadania global.

Des d’una perspectiva pedagògica, l’experiència aposta per anar adquirint i refermant els valors universals de solidaritat, cooperació, compromís, coneixement i respecte per altres cultures, esforç, treball en equip, etc., buscant en ells ser més crítics i participatius i menys passius i individualistes. Els seus principals objectius són:

  • Que l’alumnat conegui dues societats molt diferents (l’espanyola i l’índia) tot estudiant i investigant sobre la seva cultura, societat, etc.
  • Que l’alumnat prengui consciència de les desigualtats que hi ha entre totes dues, desenvolupant valors de sensibilització, solidaritat i justícia social.
  • Involucrar i mobilitzar tot el centre per millorar les condicions de vida dels nens i nenes del districte indi de Kurnool buscant un objectiu final: la construcció d’una escola on s’afavoreixi l’accés a l’educació de manera igualitària.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework