Pasito a pasito, caminando hacia la India

Acc茅s a l’experi猫ncia
Autoria:聽CEIP Fernando de los R铆os (Torrelavega)
Any: 2012
Etapa:聽Infantil i Prim脿ria

A trav茅s de la investigaci贸 i l’experimentaci贸 educativa, aquest projecte solidari (IV Premi Vicent Ferrer) s’orienta a la construcci贸 d’una ciutadania global.

Des d’una perspectiva pedag貌gica, l’experi猫ncia aposta per anar adquirint i refermant els valors universals de solidaritat, cooperaci贸, comprom铆s, coneixement i respecte per altres cultures, esfor莽, treball en equip, etc., buscant en ells ser m茅s cr铆tics i participatius i menys passius i individualistes. Els seus principals objectius s贸n:

  • Que l’alumnat conegui dues societats molt diferents (l’espanyola i l’铆ndia) tot estudiant i investigant sobre la seva cultura, societat, etc.
  • Que l’alumnat prengui consci猫ncia de les desigualtats que hi ha entre totes dues, desenvolupant valors de sensibilitzaci贸, solidaritat i just铆cia social.
  • Involucrar i mobilitzar tot el centre per millorar les condicions de vida dels nens i nenes del districte indi de Kurnool buscant un objectiu final: la construcci贸 d’una escola聽on聽s’afavoreixi l’acc茅s a l’educaci贸 de manera igualit脿ria.

Etiquetes:

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.

Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework