Pau

«Situació social que possibilita el desenvolupament humà ple de totes les persones. És el procés de realització de la justícia en els diferents nivells de relació humana».

Seminario de Educación para la Paz-APDH, 1994.

La pau implica unes condicions de seguretat per a la vida que l’ONU identifica en set dimensions: econòmica, alimentària, sanitària, mediambiental, personal, comunitària i política.

A escala individual, es caracteritza per una relació saludable (generadora de benestar) amb un mateix, amb els altres i amb l’hàbitat compartit.

Implica un procés d’adaptació continuat davant una realitat canviant (nous conflictes i reptes socials).

És contrari a l’apaivagament o pau negativa, l’ordre social que eradica les manifestacions de violència directa mitjançant la coacció, mentre es mantenen altres formes de violència.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework