Pau

芦Situaci贸 social que possibilita el desenvolupament hum脿 ple de totes les persones. 脡s el proc茅s de realitzaci贸 de la just铆cia en els diferents nivells de relaci贸 humana禄.

Seminario de Educaci贸n para la Paz-APDH, 1994.

La pau implica unes condicions de seguretat per a la vida que l鈥橭NU identifica en set dimensions: econ貌mica, aliment脿ria, sanit脿ria, mediambiental, personal, comunit脿ria i pol铆tica.

A escala individual, es caracteritza per una relaci贸 saludable (generadora de benestar) amb un mateix, amb els altres i amb l鈥檋脿bitat compartit.

Implica un proc茅s d鈥檃daptaci贸 continuat davant una realitat canviant (nous conflictes i reptes socials).

脡s contrari a l鈥檃paivagament o pau negativa, l鈥檕rdre social que eradica les manifestacions de viol猫ncia directa mitjan莽ant la coacci贸, mentre es mantenen altres formes de viol猫ncia.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educaci贸 per a la Ciutadania Global.

L鈥Objectiu 4 de l鈥Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a prop貌sit d鈥檃qu铆 a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements te貌rics i pr脿ctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjan莽ant l鈥檈ducaci贸 pel desenvolupament sostenible i l’adopci贸 d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de g猫nere, la promoci贸 d’una cultura de pau i noviol猫ncia, la ciutadania mundial i la valoraci贸 de la diversitat cultural i de la contribuci贸 de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. M茅s informaci贸.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputaci贸 de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework