El projecte educatiu de la II República al Montsià

Accés a l’experiència
Autoria: Llasat Noll, C. de l’IES Sòl-de-Riu (Alcanar)
Any: 2009
Etapa: Batxillerat

Treball de recerca guardonat amb el “Premi Participa a l’Escola” del Departament d’Afers i Relacions Internacionals i Exteriors i Transparència de la Generalitat de Catalunya, que reconeix les experiències de participació en centres de primària i secundària que contribueixin a l’apoderament de l’alumnat en la gestió i la vida d’aquests centres .

El treball se centra en el món de l’ensenyament durant la II República; particularment, a la comarca del Montsià i, concretament, en la reforma educativa republicana i la innovació pedagògica que va suposar. A través d’una sèrie d’entrevistes a testimonis, l’autora investiga com van incidir aquestes idees a Alcanar, i també aborda la repressió que van patir els mestres quan va arribar el franquisme.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework