Projecte Migracions

Accés a l’experiència
Autoria: INS Barres i Ones (Badalona)
Any: Des de 2016
Etapa: 3r d’ESO
Idioma: Català

Les migracions són el fil conductor del treball globalitzat de 3r d’ESO. L’alumnat s’aproxima a aquesta realitat des de diferents punts de vista i, després d’un procés de recerca i reflexió, realitza dues propostes artístiques en aliança amb el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya (MhiC) i l’Ajuntament de Badalona.

La primera proposta és comissariar i produir l’exposició “Històries al Cub”, que combina fotografia, entrevistes audiovisuals i objectes personals per construir més d’una vintena d’històries migrants amb testimonis d’orígens molt diferents i propers a la realitat de l’alumnat. La mostra s’ha pogut visitar al MhiC i es pot visualitzar al web que ha dissenyat i desenvolupat l’alumnat del Cicle Formatiu de Sistemes Informàtics del mateix institut.

La segona proposta és preparar una exposició itinerant sobre solidaritat entre les dues ribes de la Mediterrània, que s’ha realitzat en el marc del Projecte de ciutat Badalona-Lesbos i s’ha exhibit en diferents espais de la ciutat de Badalona. L’exposició, en format còmic, s’acompanya d’una guia didàctica adreçada a l’alumnat de primària.

L’objectiu del Projecte Migracions és posar en valor el present migratori del barri on es troba l’institut i aconseguir que l’alumnat pugui reconèixer i reconèixer-se en les diferències com a element essencial per treballar la convivència.

Etiquetes:, , ,

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L'Agenda 2030 de l'ONU inclou, entre les seves metes, l'Educació per a la Ciutadania Global.

L’Objectiu 4 de l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides inclou, en la seva meta 4.7, com a propòsit d’aquí a 2030:

Garantir que tot l’alumnat adquireix els coneixements teòrics i pràctics necessaris per promoure el desenvolupament sostenible, entre altres coses mitjançant l’educació pel desenvolupament sostenible i l’adopció d’estils de vida sostenibles, els drets humans, la igualtat de gènere, la promoció d’una cultura de pau i noviolència, la ciutadania mundial i la valoració de la diversitat cultural i de la contribució de la cultura al desenvolupament sostenible.

Els nostres governs han subscrit aquest acord internacional i, per tant, es comprometen a donar-hi compliment. Més informació.


Una iniciativa de:
Amb el suport de:
Diputació de Barcelona

 

 

Powered by Warp Theme Framework